Последни данни за обвинения в убийството на бременната Мария, открита в кладенец

Image_10302734_302_0

Бургаският апелативен съд остави в ареста Йовчо Стоянов, задържан за убийство на бременната Мария Христова от ямболското село Недялско, предава 24 часа.

На 19 август т.г., след няколкодневно издирване, 17-годишното момиче бе открито мъртво в кладенец в селото, а по-късно стана ясно, че е било удушено.

Йовчо Стоянов е привлечен като обвиняем за предумишлено убийство, за което законът предвижда от 15 г. до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор и доживот без замяна. Той обаче не се признава за виновен и вече за втори път иска по-лека мярка за неотклонение..

Според апелативни магистрати обаче, доказателствата по делото сочат, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Въззивният съд отчита фактическата сложност на разследвания казус и възприема, че към момента продължителността на задържане на Йовчо .С., установена от по-малко от два месеца, все още е в рамките на разумния срок, съгласно Европейската конвенция за правата на човека и българския Наказателно-процесуален кодекс.

Апелативните съдии намират за законосъобразен извода на окръжния съд в Ямбол за продължаване задържането на обвиняемия, което да обезпечи явяването му пред органите на разследването, както и срочното и законосъобразно протичане на наказателното производство срещу него.
Определението на Апелативен съд Бургас не подлежи на касационно обжалване и протестиране.