Мощен протест срещу Радев и терора му, центърът на София е блокиран

payimage-507099

Поскъпващият ток за фирмите е мотив за започващата в София протестна демонстрация, организирана от синдикални и работодателски организации. Те настояват за спешни мерки, с които държавата да компенсира бизнеса и потребителите от социалната сфера.

Движението е блокирано в така наречения „Триъгълник на властта“ – булевардите „Дондуков“ и „Цар Освободител“.

Протестът вече събира множество недоволни протестиращи – собственици на по-малки семейни фирми и по-големи предприятия, които вече плащат двойно и тройно повече за ток, отколкото през същия период за миналата година.

Днес цената, на която се търгува електроенергията на свободния пазар, достигна нов рекорд – 480 лева за мегаватчас и това засяга не само бизнеса, но и социалните структури като болници, училища и детски градини, които също купуват на свободния пазар. Този ценови шок ще погълне 3 милиарда лева и ще доведе икономиката до колапс, предупреди Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал:

„Търпението на хората е изчерпано. Ние искаме да заявим това от площада. Поканили сме всички, които не искат и не могат да плащат двойни и тройни сметки, защото идва енергийната ламя и прибира резултатите от техния труд“.

Протестиращите са подготвили пакет от спешни и неотложни мерки, които ще предложат на правителството за овладяването на ценовата криза в енергетиката. Протестът вече започва.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории