Томислав Дончев категоричен: Борисов е безспорният лидер на ГЕРБ и това не подлежи на въпрос!

Томислав Дончев 1 (2)

Възможно е. Обичайно в годините назад сте ми задавали този въпрос и аз съм ви отговарял, че с този бихме, а с този – не бихме. Така в ефира на Нова телевизия заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев отговори на въпрос дали от партията са готови да управляват след изборите на 14 ноември и с кого биха направили управленска коалиция.

„Въпросът е да има лидерство, някой да движи нещата напред и да прави политика“, допълни Дончев и се пошегува, че най-добре е да се направи коалиция с водещите на сутрешния блок.

По думитe Ha Томислав Дончев, в предишните два парламента проличало, че сред париите нямало коалиционна култура.

„Много по-лесно е да си опозиция. Аз не мога да разбера желанието на някои да имат 15 народни представители и да се накарат на всички. Няма нищо страшно от престоя в опозиция. Много по добре е да правиш фриволни коментари, отколкото да носиш отговорност“, посочи бившият вицепремиер.

„Лидерството на Борисов като партиен лидер е безспорно, не подлежи на въпрос“, отсече Дончев Дали Борисов може да се оттегли като лидер на ГЕРБ и да стане почетен председател на партията.

„Ако коментираме отговорностите за кризата, над 60% кризата е привнесена отвън, това е конюктурата в Европа. Но не изключвам, трудно ми е да представя доказателства, пазарни спекулации при търговията с ток“, каза Дончев по въпроса с високите цени на тока за бизнеса.

„Най-добрият вариант беше да се напредне с ваксинацията. За съжаление това не се случи. Лятото беше пропуснато. Създаването на доверие към ваксинационния процес е на всички, но най голямата е на правителството. Най-важен е личният пример“, коментира Томислав Дончев и тежката ситуация с високия брой на заразени у нас, както и ниските нива на ваксинация.

Самият Дончев сподели, че в рамките на тази година е преболедувал коронавируса и има две дози ваксина.