Сачева и проф. Ангелов попиляха кабинета на Радев заради безумието „Вера Су“

деница сачева

„Сагата „Вера Су“ е към своя трагичен край. Управленското безсилие на новоназначените от властта се съчетава с безотговорността на самата власт“ – написа бившата социална министърка Деница Сачева в личната си фейсбук страница. Повод за думите й стана почти заседналият кораб „Вера Су“ и очертаващата се екологична катастрофа край скалите на резервата „Яйлата“.

Сагата „Вера Су“ е към своя трагичен край. От водата мирише на корабно гориво, а нормите на замърсеност с азотна тор са неколкократно завишени.

Днес Морска администрация се оплаква от Басейнова дирекция, защото им отказали информация за показателите на водата. Вместо да работят заедно институциите продължават да задълбочават проблемите.

Служебният премиер уж наблюдаваше лично ситуацията. Имаше щаб… Всъщност, управляващите наблюдават сякаш са зрители, а не отговорните да решат проблема.

Управленското безсилие на новоназначените от властта се съчетава с безотговорността на самата власт. Събудете се! Става въпрос за българската природа, флора, фауна, акватория и хора! А, ако не можете, не е срамно – искайте помощ! Ще се отзовем.

В същия дух отношение в социалната мрежа взе и проф. Костадин Ангелов:

Превишени стойности на амониев азот в морето!

Трудно намирам думи да опиша безхаберието за кризата с “Вера Су”.

Министерството на екологията не дава информация на Морска администрация за резултатите от пробите, които са направили. Морска администрация научава за тях от репортерите.

Акълът ми не може да побере това безумие!

Настоявам да се позволи на независими експерти от БАН да вземат проби от водата около кораба! Спрете да ни държите на тъмно!

Властите са в някаква летаргия. Сякаш са хипнотизирани.

Служебният кабинет на Румен Радев не може или не иска да се справи с тази криза. Готови сме да помогнем. Доказан експерт като Ivelina Vasileva ще успее да намери решение.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории