Проф. Герджиков: Разединението на нацията трябва да спре, защото е най-пагубното нещо!

герджиков

Ние вече сме така насъскани едни срещу други, че каквато и тема да изберете, колкото и да е безобидна, дори да става дума за пътните знаци, веднага ще се скараме. Ние вече за нищо не се разбираме.

Това заяви в интервю за Епицентър кандидатът за президент , подкрепен от ПП ГЕРБ проф. Герджиков.

„Президентът винаги може да бъде с народа си във важни моменти, може винаги да утеши народа си, когато моментът е тежък и винаги може да поведе народа си, когато има национален идеал и визия, към която да го поведе.“, каза той.

„Г-н Радев трябва да каже едно от двете неща (за назначаването на Кирил Петков): или аз не знаех (за неговото канадско гражданство ) или знаех, но реших, че това нарушение на Основния закон на страната е маловажно.“, смята академикът.

„Няма как един народ от индивидуалисти да успее.“

„За мен обединението трябва да бъде върху една ясна визия кога, с какви срокове, с какви средства може да постигнем една благоденстваща България. И като казвам това, нямам предвид само икономически просперираща, но и духовно извисена. „, твърди Герджиков.

„С биографията си съм показал, че мога да бъда обединяващата фигура в сложни организации с противоположни интереси, с групи, които теглят в различни посоки.“, обясни професорът.

И няма как веднъж да сме европейци, а друг път да не сме. Може да ни е изгодно, но е непочтено.

„Политиката на Орбан е крайна, но Орбан се опитва да защитава националния интерес.“

Няма лошо всяка държава да има свой нюанс в общоевропейската политика в името на националния интерес, но този нюанс не бива да се изражда в собствена политика, която да е противопоставена на ЕС.“, смята проф. Герджиков.

„Да, Крим беше анексиран. Това е моята позиция.“,категоричен е той.

„Влакът за АЕЦ „Белене“ вече го изпуснахме.“

„В Плана за възстановяване се предлага една газова централа, която не съм убеден, че е най-добрият подход.“, казва кандидатът за президент.

„Аз съм много консенсусен човек и начинът да бъдеш консенсусен е да бъдеш самокритичен. Аз си признавам грешките и не влизам в разговори с предубеденост.“

„Колкото до логиката и на г-н Панов и на г-н Костов, че когато някой е бил в „Новото време“ е свързан с ДПС, е толкова абсурдна, че няма нужда от коментар.“, казва той.

„Президентът Радев беше прав да подпише за Гешев. Спази Конституцита. Тогава нямахме никакви доказателства, че г-н Гешев е извършил нещо лошо. „, припомня Герджиков.

„Машината се завъртя и върху мен се изсипаха безброй неверни твърдения. Учуден съм от мащаба и абсурдността на обвиненията, а също и от това, че се опитаха да забъркат и други хора, които нямат нищо общо.

Разединението на нацията трябва да спре, защото то е най-пагубното възможно нещо.“, заключва той.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории