Отпор срещу терора на Рашков над протестиращи – камара „Пътища“ скочи на репресиите на МВР

cb7b79248f210a8f2d23866ef96fa9b0

Браншова камара „Пътища“ е готова да осигури правна помощ на хората, които са подложени на полицейски терор от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Десетки пътни строители бяха привикани на разпити в различни полицейски управления в София и областта след двудневните протести срещу правителството на Румен Радев.

Ето какво съобщиха от Браншова камара пътища след разкритията на ПИК за полицейския терор над техни служители:

Във връзка с предприетите мерки от страна на МВР по отношение на водачите на строителна техника, участвали в протестите от 11.10 и 12.10.2021 г., Българска Браншова Камара „Пътища“ информира, че ще предприеме всички необходими действия, включително правна помощ за защита правата на хората, които отстояваха справедливите си искания, съобщиха в своя позиция от камарата.

МВР съобщи вчера, че ще състави наказателни постановления на водачите на тежкотоварни автомобили, участвали в протеста на пътностроителните фирми в центъра на София.

В момента тече процесът по призоваването на шофьорите на камиони в районните полицейски управления.

От МВР пък посочват, че одобреният протест със съгласувателно писмо на Столичната община противоречи на наредбата за организация на движението на територията на Столична община, с която се забранява влизането на товарни автомобили и строителни машини с допустима максимална маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона „Център“.

При провеждането на протестните действия служителите на МВР са установили нарушаване на Закона за движение по пътищата и общински разпоредби.

За забраната за влизане на тежкотоварни машини е била уведомена и Българска браншова камара „Пътища“.