Деница Сачева хвърли бомба за бъдещия коалиционен партньор на ГЕРБ в НС

деница сачева

„ГЕРБ тръгват към изборите с намерението да са по-силни от хаоса. Ние сега се намираме в много различна ситуация – имаме политическа, ценова и здравна криза. Смятам, че хората нямат повече време, затова ние трябва да предложим правителство, което да върне времето, в което имаше ясна отговорност и в които се предлагаха повече решения, отколкото проблеми“, каза Деница Сачева от ГЕРБ.

Тя коментира и бъдещите намерения на ГЕРБ: „Ние неведнъж сме правили коалиционни правителства. Моделът е ясен – на масата да се поставят всички проблеми, политиките, които трябва да се водят и да се търсят партиите, с които те да се проведат. Ще търсим възможности за диалог с партиите от формата ЕНП, а не БСП и ДПС“.

„Това може да е част от „Демократична България“ (ДБ), ние имаме допирни точки с тях. Това, че те към момента излагат единствено съдебната реформа на преден план, не означава, че ние в съдебната реформа имаме големи различия. Ние искаме да се говори за цялостна съдебна реформа, а да се говори за личности, а къде да се мести Бюрото за защитени свидетели“, поясни още Сачева пред БНР.

По думите ѝ страната се намира в криза и трябва да се започне да се говори по конкретните теми – пандемията, Планът за възстановяване и устойчивост, въглищните централи.

„За мен е много по-важно какви мерки ще се предвидят, така че да можем да заменим мощностите, които се затварят, защото самото договаряне на една имагинерна дата на практика не означава, че проблемът е решен, напротив – проблемите тепърва започват“, поясни още Сачева.

Тя каза също, че биха и подкрепили правителство с друг мандат или пък да бъдат силна опозиция.

„ГЕРБ ще търсят отговорното поведение към гражданите, да има действащо Народно събрание (НС) и изпълнителна власт, за да има стабилност в страната“, посочи Сачева.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории