Доказателство: Уникална снимка показва задкулисието зад Радев и Кирил Петков

b96a5da24bc753bb9783e1c440dc5ef0

Уникална снимка от 2018 г. показва задкулисието зад Румен Радев и произхода на политическия му проект начело с Кирил Петков.

На нея са президентът, до когото седи плътно бащата на Кирил Петков – Петко Петков, а компанията им краси червената Мата Хари – Моника Станишева.

Поводът е 20-годишнината на медийната група „Дир.бг., на която Станишева уж не е собственичка – самата тя отрича, но политическите слухове твърдят друго, а това най-сетне сочи и присъствието й на събитието.

На въпросния кадър е видна близостта на въпросната тройка, наредена неслучайно един до друг.

За да стане ясно къде се корени задкулисието, припомняме биографията на позиращите на кадъра.

Моника Станишева бе една от най-маститите пиарки, пряко ангажирана с политическата класа и редица скъпи проекти с европари преди да успее да раздели бившия премиер от БСП Сергей Станишев с Елена Йончева и дори да се омъжи за него, раждайки му по-късно и две деца. Все неща, които години наред Йончева не успя да си осигури.

След като той стана евродепутат, не без нейната подкрепа, семейството се премести в Брюксел, а светските, бизнес и политически слухове около Моника Станишева заглъхнаха. Спорадично се коментираше, че именно тя стои зад медийната група „Дир.бг“, а тя всеки път отричаше това. Търговските архиви пък сочат, че до 2014 г. изданията са собственост Владимир Жеглов икономически съветник на бившия премиер от БСП Жан Виденов по времето, когато България фалира.

Вторият човек на снимката – плътно до Румен Радев, е Петко Петков. Той е бащата на бившия служебен министър на икономиката Радев и кандидат премиер от пропрезидентската партия, която създаде с подкрепата на „Дондуков“ 2, Кирил Петков. И тук отново се появява името на икономическия съветник на Виденов Владимир – сега негова фирма дистрибутира Жеглов – бактериалните хапчета на Кирил Петков. За Петко Петков пък отдавна има достатъчно съмнителни подозрения, че не случайно е заминал за Канада и е имал достатъчно подкрепа от комунистическата партия в началото на прехода, когато се изнасяха червените куфарчета от страната.

Третият субект на снимката Румен Радев е добре известен, но пък за него си струва да се отбележи един конкретен факт, свързан с датата на въпросното събитие. Именно през 2018 г. ТОЙ странно започна да се разграничава от настоящата и тогавашна лидерка на БСП Корнелия Нинова, която го вкара в политиката и го направи президент и на която дължи цялата си битност на държавен глава. Тогава той започна да показва ясни пристрастия към нейната опозиция в партията, глава на която е именно бившият лидер Сергей Станишев. Затова и неслучайно малко след това при него в Брюксел като евродепутати акостираха бившата му любовница и пресаташе на Румен Радев Елена Йончева, както и началника на кабинета на президента Иво Христов.

Дали е случайно, че именно тогава Радев се еманципира от Нинова и започна войната между тях, продължаваща и до днес и довела до това да си направи нова пропрезидентска партия?

Дали е случайно, че Кирил Петков се ползваше с пълно доверие от страна на президента, въпреки факта, че погази Конституцията и превърна Радев в свой съучастник, което може да му коства импийчмънт?

Отговорите на цялото това задкулисие и дори много повече, дава въпросната снимка.

ПИК