Само в 7DniSofia.bg

Бареков за измамите на Кирил Петков: Абсолютен лъжец! 4 месеца мами народа, а Радев му съучаства

2d293f299ce05bd53346d8e7b355d001

Бившият евродепутат Николай Бареков прави горещи разкрития за измамите с двойното гражданство на новия любимец на Румен Радев и прокси на Иво Прокопиев-Кирил Петков.

Как ще се отрази това на бъдещето на политическия им проект, на кандидатурата на Румен Радев за втори мандат, на представянето на ДеБъ и БСП на парламентарните избори на 14 ноември и на възможносттта за съставяне на редовно правителство след два неуспешни опита благодарение на сегашния обитател на президентството?

Човек трябва да познава законодателството в България. Двойното гражданство някъде е позволено. За нас не е изненада това, което обяви министър Янаки Стоилов до КС. Т.е., че Кирил Петков е двоен гражданин. Писмото на г-н Стоилов повдига темата може ли той де е знаел като член на кабинета.

Възможно е да се иска импийчмънт на Румен Радев от следващия парламент, щом член на кабинета е занел, че Кирил Петков е канадски гражданин, коментира Бареков.

Проблемът е, че Кирил Пектов е знаел, че участва в измамническа схема, като вкарва в заблуждение президента и държавата. Писмото на Стоилов уличава и Радев като съучастник.

20 дни, преди да бъде поканен за министър, той и Радев са знаели и са се чудели как да прецакат закона. Говорим за президент и за министри. Янаки Стилов не е олигофрен. Ако Радев и Петков пледират за невменяемост, това е друга тема. Истината явно се таи 20 дни. Знаело се е, че не може да бъде освободен веднага от канадско гражданство. Чл. 103, ал. 1 предвижда, че Радев така е нарушил Конституцията.

КС оставя без разглеждане писмото на Радев, защото там са 12-те най-почтени магистрати. Петков няма да бъде изслушан, защото той вече не е министър и не е страна по делото.

Министерство на външните работи е потвърдило, че писмото на Кирил Петков е автентично. Т.е. Кирил Петков сам се изобличава от 21 април. В т. 14 той пише, че разбира съдържанието на въпросния формуляр. Той е декларирал, че информацията е важна и че разбира, че ще загуби правата си като канадски гражданин, ако бъде продължена и завършена процедурата. Т.е. Кирил Петков е изпечен лъжец и мошеник или не може да отлИЧИ желаното от действителното. Той е за Цветеслава Гълъбова от инициативния комитет на Радев.

Гешев трябва да се самосезира, стига е лапал мухите, казва Бареков.

За каква промяна и съдебна реформа говорим. Защо казусът с Кирил Петков и нарушаването на Конституцията от Румен Радев не е тема на кандидата Анастас Герджиков, попита Бареков. Казусът е много сериозен-Кирил Петков е лъгал държавата, а Радев съзнателно е нарушавал Конституцията. Парламентът има право да изиска процедура на импийчмънт, казва Бареков.

Може да стане като в САЩ – Радев да загуби изборите и докато още тече мандатът му да се гледа отстраняването му в НС.

14 ноември ще бъде третото вдигане на завесата, но досега гледахме само овертюрата, каза образно Бареков.

Според него няма как да се стигне до президентска победа на първи тур. Ако Румен Радев беше сам, щеше да има демотивиране на електората, но вече има сериозни кандидати като Герджиков и Панов.

Радев демотивира дори собствените си избиратели, аз съм от тези, които са гласували за него, но сега не съм решил за кого ще гласувам, може би ще го направя чак на балотажа, защото Радев реално разедини народа, коментира Бареков.

Жътопаветното либерално пространство също се разпада, защото това са хора, които са разчитали на грантове. Затова там скандалите са огромни, защото Прокопиев готвеше Христо Иванов за премиер.

Слави не си е мръднал нищо от дивана, Мая Манолова също няма да влезе в парламента. Ситуацията отново ще е тупик, а партията на Кирчо и Асен е ГМО, затова няма да има кабинет, предупреди Бареков.

Проблем има и с г-жа Моасе-Фрикасе, защото тя също имала усещането, че е повече френски гражданин.

Ако партиите на Слави, на Христо Иванов и Мая Манолова влязат в парламента, няма да запазят хомогенността си и ще станат хранителна среда за ДПС, прогнозира Бареков. Той щял да замерва Делян и Ицо Хазарта, които заедно щели да законодателстват в една обща менажерия. Иначе качествени хора имало, но те били държани с компромати.

Или трябва да си много отчаян и гладен, или отчаян Донкихотовец, за да станеш политик сега, каза Бареков.

Септемврийските сметки за ток вече минават 1000 лева, ние не сме готови за зелената сделка. Радев повтори грешките на Бойко Борисов. Той се капсулира с двамата си евродепутати Иво Христов и Елена Йончева. Затова най-големите му врагове ще сме ние, бащите, които не могат да си плащат сметките. От гората ще берем не само дървета, но и камъни, предупреди Бареков. Импийчмънтът може да се състои и извън парламента. И питам Бабикян, Манолова или Татяна Дончева, която хвърля по 500 000 лева по офисите, ще бъдат ли с нас на площада, попита риторично Бареков.

В тайната на Радев и Петков се пита кой взе хора от улиците и ги направи министри. Паричните потоци от едната посока тръгнаха съвсем към другата. След 6 месеца ще се окаже, че новите ръководители са опоскали държавата повече от старите.

ПИК