София под тотална блокада: Пътните строители излязоха с тежки машини на протест срещу Радев

cb7b79248f210a8f2d23866ef96fa9b0

Под тотална блокада е центърът на София заради петия национален протест на пътните строители срещу президента Румен Радев и назначеното от него служебно правителство, видя ПИК.

Десетки тежкотоварни автомобили и друга тежка техника пристигнаха рано тази сутрин в района на Президентството и Министерски съвет, където се очаква в следващите часове над 3000 работници и служители да поискат оставката на регионалния министър на Радев – Виолета Комитова.

Недоволните пътни строители настояват да им бъдат изплатени заработените заплати.

„Ние искаме от правителството ясна перспектива в какви срокове ще си получим изработените средства. Към 70 фирми има неизплатени суми“, заяви тази сутрин Стефан Чайков, председател на УС на Браншова камара „Пътища“.

Браншовата камара е подала уведомление към Столичната община за протестното шествие. Заради него са въведени ограничения в центъра:

– от 07 ч. до 12 ч. забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. „Александър Първи“;

-от 8 ч. до 12 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител“ между ул. „Георги С. Раковски“ и бул. „Дондуков“.

„Единственият начин, по който държавата може да ни благодари за построените пътища, е, като ни плати заплатите, които сме заработили“, обявиха организаторите на протеста.

Те са категорични, че Комитова не е изпълнила задачата на премиера Стефан Янев да се постигне диалог с протестиращите.

„Днес показваме с над 200 машини и над 3000 пътни служители, че пътният бранш е по-Обединен отвсякога. Тази дама иска среща със собственици на фирми на четири очи. Защо“, попитаха организаторите на протеста.

Те призоваха Комитова да не декларира, че се среща с бранша, след като се вижда само с определени собственици на фирми. От строителния бранш категорично заявиха, че ще продължат протестите, докато регионалният министър не си подаде оставката.

„Днес имаме представители над 40 фирми. Имаме над 200 камиона и за съжаление, трябва да притесняваме софиянци. Това обаче е единственият начин, чрез който се надяваме нейните ръководители да ни чуят“, казаха още организаторите на протеста.

Според тях страната ни е заплашена да няма зимно почистване заради бездействието на Комитова, които се заканиха да казват името й само в съчетание с думите „оставка“ и „вън’.

„Комитова, оставка!“ и „Комитова, вън“, започнаха да скандират протестиращите пред Президентството и Министерски съвет.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории