Браншовата камара Пътища на трети национален протест заради провалите на правителството на Радев

протест пътища

Българската браншова камара „Пътища“ излиза за трети път на мощен протест срещу провалите на правителството на Румен Радев и служебната му министърка Виолета Комитова в изграждането на инфраструктурата и заплащането на положения труд от строителите й. За разлика от предишните, при тези протести няма блокиране на магистрали, пътища и ключови кръстовища, обсадено е само Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

„Управителният съвет (УС) на Българска Браншова Камара „Пътища“ вече пет месеца търси възможносттта за диалог с държавните институции, заради пренебрегването на действащите, напълно законни договори за текущ ремонт и поддръжка на Републиканска пътна мрежа. Изразихме позицията си по време на два Национални протеста, проведохме срещи с президента на Република България Румен Радев, както и с министър председателя Стефан Янев. Участвахме в създадена от премиера работна група, за да намерим подходящо решение на възникналата ситуация, но резултат до този момент няма. УС на ББКП поиска през изминалата седмица нова среща с министър председателя, но до такава така и не се стигна. През всичкото това време принципалът по договорите ни с Агенция „Пътна инфраструктура“, в лицето на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова нехаеше и демонстративно пренебрегна желанието ни за диалог“, посочват от ББКП.

,,В резултат на това Управителният съвет на Българска Браншова Камара „Пътища“ реши да концентрира усилията си, както и да не създава неудобство на гражданите на страната“, допълват от браншовата организация.

„Дайте ни парите – нищо повече“, „Дайте ни заплатите“, скандират вече час протестиращите под звуците на сирени и барабани пред сградата на МРРБ.

Очаква се министърът на регионалното развитие да приеме протестиращите на среща в 10.30 ч.