Фандъкова алармира: Продължават проверките за спазване на мерките, броят на желаещите намалява

Йорданка Фандъкова

682 159 дози ваксини са поставени в София до момента, но броят на желаещите да се ваксинират намалява. Това стана ясно по време на заседание на Оперативния щаб на Столичната община, свикан от кмета на София Йорданка Фандъкова.

„В процентно отношение София продължава да държи първото място по брой поставени дози, с малко над 30%, но е тревожен фактът, че броят на желаещите да си поставят ваксини намалява – под 1000 желаещи на ден. Въпреки по-малкия интерес към ваксинацията, ние трябва да продължим с организацията на изнесените пунктове и с предоставянето на възможност за ваксинация на хората“ обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Към момента в столицата 182 паралелки в училище и 21 групи в детските градини са карантинирани. Едно училище, е преминало на обучение в електронна среда, а в други две отделни випуски са преминали онлайн.

Продължава тестването и ваксинация на желаещи в домовете за възрастни хора.

Продължават и проверките в градският транспорт и в търговските обекти за спазване на мерките. Оперативният щаб взе решение да се засили контролът като се увеличи броят на проверките.

Преди няколко седмици от Столичната община поиска от СДВР се увеличат екипите, които следят за спазване на противоепидемичните мерки в обществения транспорт.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории