Екшън по български: Преброителка отиде до адрес, посрещнаха я със стрелба

пистолет

Не е нужно да си в Дивия Запад, че да стрелят по теб, достатъчно е да живееш в пернишкото село Ярджиловци. И да си преброител. Мъж е стрелял с газов пистолет по преброителка, съобщи самата потърпевша.

Екшънът се е случил в махала Елесин дол, когато жената отишла на адреса на човека, за да го преброи, съобщават от zapernik.com.

Легитимирала са отдалече, тъй като нямало ограда, а само ливадно пространство. Вместо „Добър ден“ обаче жената била посрещната със стрелба с газов пистолет.

Преброителката е в шок и недоумява как е възможно подобно поведение. Тя самата живее в селото със семейството си, има и деца.

В социалната мрежа окачествяват поведението на мъжа като опасно, че трябва да се сигнализира в полицията и че трябва да се предостави защита на потребителите, когато посещават адреси.

Прeброяването продължава още шест дни. Преброители посещават адреса, на който живеете и се лeгитимират с карта. Ако сте се преброил електронно, просто им давате кода и те си тръгват. Ако не, събират статистически данни за вас, които ще бъдат използвани само за целите на Националния статистически институт.