Само в 7DniSofia.bg

Радев в паника от Герджиков – привика Копринков, социолози и анализатори да мислят стратегия

румен радев

Обитателят на президентството Румен Радев е изпаднал в паника от кандидатирането на ректора на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков за държавен глава, зад когото се очаква да застанат редица партии, включително и ГЕРБ и СДС.

Затова днес заедно със съветника си по вътрешна политика Николай Koпpинкoв в ранни зори е събрал на „Дондуков“ 2 социолози и анализатори, сред които и придворния му коментатор Слави Василев, син на червения спонсор Васил Василев, да мъдрят стратегия срещу проф. Герджиков.

Това съобщиха пред ПИК служители на президентството.

Това разбулва и мистерията с внезапното тръгване на социолога Кънчо Стойчев от студиото на Нова телевизия. Той озадачи зрителите с поведението си, тъй като погледна часовника си, стана и тръгна насред сутрешното предаване. А водещият Виктор Николаев го оправда, че е предупредил, че не може да остане до края.

Дори Кънчо Стойчев обаче преди това призна, че авторитетът на проф. Герджиков е безспорен и може да получи широка обществена подкрепа.

Причината за скопоростижното тръгване на социолога е именно ранната сбирка на паникьосания Радев, събрал приближените си да кроят планове за атаките срещу уважавания не само от научната общност проф. Герджиков, който разтваря широко ветрилото на бъдещите си избиратели, включително и сред най-младите в своя полза.

Към това се добавя и фактът, че лидерката на БСП Корнелия Нинова и професорът са съученици от Класическата гимназия, имат много добри отношения и тя дори е искала да го издигне за президент, преди да й натрапят Румен Радев преди пет години, но самият той тогава е отказал и я е оставил с пенсионирания военен като единствена алтернатива. Проф. Герджиков също спомена, че и друг път е имал предложения от големи партии, но не уточни от коя.

Кънчо Стойчев толкова бързал за сгледата при Радев, че дори забравил да пусне есемес за паркираната си пред градинката на Народния театър кола и му сложили скоба.

Очевидно изненадващата кандидатура на проф. Анастас Герджиков, макар късно издигната, хвърля в панически ужас сегашния обитател на президентството, защото изморените и отвратени от Фатмашките изпълнения и юмрука на жадния за авторитарна власт Радев през последната година, които доведоха до страшно разделение между хората, два безплодни парламента и трети парламентарни избори за една година, несъмнено ще предпочетат интелекта и таланта. Още повече, че професорът има и управленски опит като зам. министър на образованието.