Само в 7DniSofia.bg

Съдията, пуснал предсрочно убития Тинето-противник на Иван Гешев, близък до Демократична България

emil_decev

Съдия Емил Дечев от Софийски градски съд, който пуснал предсрочно на свобода убития до стадион „Герена“ рецидивист Георги Христов-Тинето, е върл противник на главния прокурор Иван Гешев и Висшия съдебен съвет, който публично развява опорните точки на бившия правосъден министър Христо Иванов срещу избора на обвинител № 1 и решенията на ВСС.

Това става ясно от негово интервю в близък до забегналия фалирал банкер Цветан Василев, дадено през юни 2021 г. То прилича по-скоро на самоинтервюиране, но при всички случаи е видно, че на въпросите е отговаряно писмено. Което само по себе си означава, че отговорите би могъл да напише всеки.

„Ако и сега настоящият състав на ВСС започне да гледа настрани, вместо да гледа право към безобразията, които бяха извършени от главния прокурор, предсрочното прекратяване на мандата му е неизбежно“, смята съдия Дечев.

От пространния текст става ясно, че след неуспешните яростни срещу Гешев и ВСС от Христо Иванов, т.н. „Правосъдие за всеки“, Георги Георгиев – Гошо Боеца и обожателите на Румен Радев и Мая Манолова около разпопения Дионисий Зарята, в тях се включва и скандалният Съюз на съдиите в България именно чрез Емил Дечев като негов заместник-председател.

След множеството нравоучения и съвети как и защо могат да се реализират опорните точки на Христо Иванов за свалянето на Гешев и предсрочното разпускане на ВСС, критикувайки професионалните качества на главния прокурор, Дечев всъщност казва нещо за самия себе си. А именно, че не може да се справи със задълженията си.

Емил Дечев говори с качеството си на заместник шефа на Съюза на съдиите в България, тъй като след серия позорни решения, сред които и предсрочното освобождаване на убиеца Джок Полфрийман, шефът на тази организация Калин Калпакчиев се е сврял в миша дупка.

Оказва се обаче, че не само като председател на ССБ с опорните точки на Христо Иванов, но и като съдия той е верен негов последовател, особено при предсрочното пускане на тежки престъпници и рецидивисти от затвора. И именно с неговото решения убитият преди ден Георги Христов-Тинето е пуснат свобода.

Това става на 6 февруари 2018 г., въпреки че той е имал доживотна присъда, която е намалена на 14 г. и 11 месеца, но с решение на съдия Емил Дечев е освободен предсрочно от затвора. Преди това 10 години се е крил в Испания.

Освен в близкия до Цветан Василев сайт, въпросното интервю на Емил Дечев срещу Гешев и ВСС, е препечатано и от медията на Иво Прокопиев „Дневник“, чиито е и политическият проект „Да, България“ на поборникът срещу главния прокурор и съдебното правителство Христо Иванов. Сега Прокопиев се е пренасочил към новия проект на харвардското дуо „Петков – Василев“ ПП ПП.

А борците срещу Гешев и ВСС един след друг се разкриват като автори на най-позорните съдебни решения, пускащи зловещи убийци и рецидивисти на свобода, покрай които престъпността рязко се развихря в най-грозните си форми.

ПИК


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории