Само в 7DniSofia.bg

Натирените от Нова тв Ани Цолова и Бенатова дерат студенти по 800 лв.

ани цолова

Безславно уволнените от Нова телевизия Ани Цолова, Миролюба Бенатова и тяхната бивша шефка Дарина Сарелска, която уж замина за САЩ, за да прави кариера там, отново са се събрали, пише „Ретро“.

Трите дами решили да печелят от преподавателска дейност и вече анонсираха в социалните мрежи, че ще водят майсторски клас по заснемане на видеорепортажи. Обучението щяло да се проведе между 16 и 31 октомври, В проекта влиза действащият в Нова телевизия оператор – Благой Момчилов. Мястото на курса е в НБУ.

Най-скандалното обаче е цената на обучението 800 лв. на човек. 10% отстъпка щели да получат единствено студентите, които следвали в НБУ Организаторките твърдят, че форумът ще се проведе с малък брой участници заради индивидуалния подход и силно практическата насоченост. Дори да съберат само 20 души триото журналисти ще спечели 16 000лв.

За да не изглежда таксата прекалено завишена Цолова, Бенатова и Сарелска са написали, че част от приходите щели да бъдат дарени на каузи в подкрепа на медийната грамотност, без да е уточнено какви са точно и кои фондации иницират дарението.