Антиваксъри плашат: Пет момичета в Плевен станаха бездетни след имунизация

ваксина, коронавирус

Поредно антиваксърско изращение – лъжа за гинекологичния статус на 5 девойки от Плевен, плъзна из социалните мрежи под формата на предупредителни публикации срещу ваксините против ковид, видя репортер на Lupa.bg.

Мъж на име Бисер Илиев разпространи груба дезинформация, че 20 момичета от града са били изследвани преди поставянето на първа доза от ваксината, след нея и след второто приложение на препарата, като 5 от тях излезли след „тестове“, както твърди той, че са напълно „стерилни“, със „запушени тръби“. Въпросният е член на известната група „Аз няма да се ваксинирам“, а публикацията му е пресподелена стотици пъти.

Вътре се намесва името на мистериозен медик на име д-р Дойчинов, който бил документирал въпросните странични нежелани реакции (каквито описани в медицинските журнали при над 4 милиарда поставени дози в света няма – б.р.).

Lupa.bg се свърза с Българския лекарски съюз в Плевен и получи следната информация:

„На територията на града акушер-гинеколог с фамилно име д-р Дойчинов не практикува. Изследвания на групи момичета за гинекологичен статус във връзка с ваксините не са провеждани. Всичко това е една лъжа“, уточни секретарят на дружеството.