Митьо Очите кътал компромати срещу бургаски ченгета?

митьо очите

Срещу много бургаски ченгета имало компромати за участие в наркогрупи. Те са държали не от кой да е, а именно от бандата на Димитър Желязков, известен като Митьо Очите.

Разкритието направи пред Lupa.bg осъждан дилър от морския град.

Ченгетата дълго време покровителствали силните хора, разпределящи дрогата в района. Те имали пълна информация за наркобизнеса в Бургас, която пазили от оперативните служби.

Много често задържани наркодилъри били освобождавани на другия ден, без да се заведат каквито и да е документи и преписки срещу бандитите.

Тази информация се скатавала от доста време в криминалната банда и едва ли ще види бял свят, защото все още чрез нея държали под контрол ченгетата.

Спецапелативният съд пусна от ареста Димитър Желязков, по прякор Митьо Очите. Той ще бъде под домашен арест, но с електронно наблюдение, записаха магистратите. Решението им е окончателно.

След като беше арестуван в Турция и екстрадиран у нас през 2018 г., той остана зад решетките. Обвинен е в ръководене на организирана престъпна група от 12 души.

Според обвинението те се занимавали с изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Групата действала на територията на Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг от 2013 г. до 2018 г.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории