Недоволството срещу Радев расте: Ресторантьори подкрепят протеста на превозвачи

ресторантьори протест

Националният кризисен щаб за спасение на туризма в България, създаден от най-големите обединения на туризма у нас – Алианс на туристическата индустрия в България (АТИБ) и Конфедерация на българския туристически бизнес (КБТБ), категорично подкрепя националния протест, организиран от Националната конфедерация на автобусните превозвачи, който ще се проведе в цялата страна на 28 септември между 10 и 12 часа. В София събитието стартира пред храм-паметника „Александър Невски“. Това обявиха от Националния кризисен щаб за спасение на туризма в България.

„Подкрепяме и се присъединяваме към усилията на колегите да защитят правото си на труд и отправяме апел към своите членове да подкрепят справедливите искания на протеста.

Отново подчертаваме, че здравните мерки, налагани на бизнеса трябва задължително да бъдат придружени от ефективни икономически и социални за запазване на служителите и за оцеляване на фирмите.

Отново подчертаваме, че прилаганите към настоящият момент икономически мерки са неприложими и неефективни!“, се казва още в съобщението им.

„Наясно сме, че глобалната здравна криза COVID-19 нанесе огромни щети върху икономическия живот в световен мащаб. За нас сега е най-важно да бъдат опазени здравето и живота на хората и на нашите служители, но здравните мерки трябва да са ефективни, като не водят до ликвидиране на отделни сектори от бизнеса.

От Националния кризисен щаб за спасение на туризма в България сме категорични, че ще продължим да предприемаме всички позволени от закона действия, за да гарантираме правото на работа на компаниите и на своите служители, с една основна цел – да съхраним този важен за икономиката на страната ни структуроопределящ отрасъл!“, подчертават от Националния кризисен щаб за спасение на туризма.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории