Главчев май се издаде за кандидат-президента на ГЕРБ

главчев

„А ако говорим за промяна просто така, като някакво клише, то видяхме в последните месеци какво се случи.

Ако това е лицето на промяна, но това го осъзнаха и тези, които говориха за промяна, и затова сега предложиха едно по-симпатично лице на промяна в лицето на проекта „Продължаваме промяната“. Ако се сещате през 70-те години на миналия век имаше напън да се прави „социализъм с човешко лице“.

Това, което сега се случва, ми прилича на опит да се придаде „човешко лице“ на промяната. Това ще се случи толкова, колкото се случи и „социализмът с човешко лице“!“. Така коментира сегашната политическа ситуация в „Беновска пита“ Димитър Главчев от ГЕРБ, бивш председател на 44 НС.

Димитър Главчев отговори, че една промяна може да бъде и към по-лошо, затова ако говорим за промяна, трябва да се уточни, че тя трябва да бъде към нещо по-добро и това да се усети от българските граждани.

Той обясни, че има няколко кандидатури, които се обсъждат за кандидат- президентската двойка на ГЕРБ. А днес приключват и номинациите на районните организации. Тези номинации ще постъпят в централата, след което ИК на ГЕРБ ще ги обсъди и ще се реши.

„Знаете, че г-н Борисов обича изненадите, така че нека да изчакаме още. Иначе Димитър Николов е много стойностна кандидатура, един от най-успешните кметове на ГЕРБ, за да не кажа нещо повече, така че дотук!“, каза Главчев.