Ситуацията с К-19 се влошава: Агенцията по лекарствата под обсада в понеделник?

fbbec441ee129adf12165633dc0ae35a

Протестиращи щурмуват в понеделник, в 12 часа, Агенцията по лекарствата, за да предотвратят ново затваряне на страната заради пандемията. Те настояват за среща с председателя на Агенцията Богдан Кирилов, на която да му зададат въпроси.

„Повече от година различни институции, като Министерство на здравеопазването, например, препращат по компетентност до Изпълнителна агенция по лекарствата писма на граждани и сдружения, свързани с широк кръг въпроси относно нетиражирана в медиите информация за COVID-19. Отказват да разкрият какво е съдържанието на така наречените препарати за инжектиране срещу коронавируса, не предоставят разрешителните за употребата на тези препарати, не дават документите, в които са посочени противопоказанията, не дават информация за увредените след ваксиниране, а също и смъртните случаи след ваксиниране. Тази информация е поискана по силата на Закона за достъп до обществена информация, но както посочих, тя не се дава“, обясни пред Lupa. bg Методи Бъчваров, един от организаторите на протеста.

„Според Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина препаратите без разрешително за използване се унищожават. Въпросните препарати все още са в експериментална фаза и е престъпление хората да бъдат използвани за опитни лабораторни мишки, на които да се тестват. Затова настояваме да се забранят всякакъв вид ваксинации против ковид, тъй като те са в експериментална фаза и без каквито и да е документи към тях, показващи какво съдържание имат, какви са противопоказанията, както и какви разрешителни и сертификати имат.

Настояваме да се забрани носенето на медицински маски и всякакъв друг вид средства, покриващи частично или изцяло лицето, тъй като е доказано, че маските затрудняват дишането и при продължително носене водят до задушаване, а освен това може да закрият лицата на лица извършили престъпления и по този начин да не могат да бъдат идентифицирани“, допълни Бъчваров.

След протеста пред Агенцията по лекарствата транспортният бранш блокира страната. На 28 септември в областите градове София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Плевен, Хасково, Ямбол, Русе Видин Благоевград и Добрич превозите ще бъдат преустановени.

От бранша посочват, че протестът няма политическа насоченост. Превозвачите настояват за компенсации заради шоковия скок на горивата и за работни заплати, тъй като според тях мярката 60 на 40 не е ефективна.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории