ГЕРБ с нови разкрития за Спецов и направиха на пух и прах Рашков (ВИДЕО)

capture-20210924-135647

Представители на ГЕРБ отидоха в драгоманското село Ялботина, за да дадат пресконференция по повод Румен Спецов. На място са Тома Биков и Александър Иванов, както и техен колега, енергиен експерт.

“Ние най-почтено задаваме въпроси. Румен Спецов освобождавайки се от една негова фирма, дали се освобождава от нея, знаейки, че тя дължи милиони на хазната. В последния ден от мандата г-н Рашков ни отговори, че се е срещнал с него.

Факт е, че тези средства не са възстановени на хазната. Преди 1 седмица г-н Румен Спецов обяви, че е бил заплашван. Питаме г-н Рашков като са говорили дали го е попитал ще се възстановят ли тези пари, кой го е заплашвал, защо. Както откриха за 1 ден кой е заплашвал Митова, защо не отриха кой е заплашвал Спецов.

Ние се притесняваме, че новият собственик на тази фирма, след като е разбрал, че му е продадена фирма със задължения, е започнал да си търси отговори.

Но на този адрес, където е посочено, че се намира той, нито живее някой, нито има как да се възстановят тези пари, нито има дори ток“, каза Александър Иванов.

От ГЕРБ обърнаха внимание и на цената на тока. „Три пъти е поскъпнала българската енергия в сравнение с миналата година. Призовавам Рашков не да разследва борсата и КЕВР, а да влезе в министерството на енергетиката. Факт е, че по време на гласуването на бюджета предложихме конкретни мерки, за да бъде подпомогнат бизнеса, те не бяха приети. Сега има предложения от бизнеса. Като не знаеш какво да правиш, виж какво правят съседите“, призова Тома Биков.

И допълни: „г-н Рашков имаше време за 2 неща – кой е допуснал Борисов на една новострояща се магистрала и да даде едно интервю, с което да хвърли още една плюнка и да открие предизборната кампания. На миналите избори г-н Рашков трябва да се убедил, че ГЕРБ има достатъчно симпатизанти, за да спечелят изборите. Ако продължи по същия начин един от разследваните ще бъде точно той“, закани се Биков.

По думите му всички твърдения на Рашков са „димки“. Оказаха се фалшименто и тези пари, които ги има той, трябва да каже откъде са, Биков отвори темата за финансите на Рашков.

„Не да му е виновен главния прокурор, Като е голям мъж да дава доказателства, а не накрая на закрито заседание на парламента да ги дава, „Рашков има достатъчно много проблеми, с които да се занимава. Той излиза, казва, това е незаконосъобразно, кога ще предоставиш доказателства – ами след изборите. Докато имаше Народно събрание се държеше като мушморок. Три пъти го викнахме и спря да дава интервюта. Всичките му димки са фалшименто, като него. Това е един фалшив герой, представящ се като жертва на прехода, има 19 имота и е мултимилионер“, продължи Биков.

Тома Биков отговори на твърдението на Бойко Рашков, че главният прокурор работи за ГЕРБ: „Можем да кажем, че той работи за него. Защо не е разследал Румен Спецов?“, отсече той.

„Питайте Рашков и Румен Радев, големите специалисти, кога ще отвори „Хемус“. Ние имахме ангажимент до 2024 г., сега те да отговорят“, завърши Биков.

Попитан кога от ГЕРБ ще кажат кой ще е кандидатът им за президент, той отговори кратко: „Няма да го представим тук“.