Ива Николова: Ало, протестърите, защо си траете за полицейското насилие на Рашков?

румен радев бойко рашков

Въоръжени полицаи нахлуват в заведения в Благоевград, арестуват, повалят хора на земята, блъскат, късат дрехи, тероризирант дори бременни, които не могат да си поемат въздух от посегателствата им и… Нищо.

Няма го Николай Хаджигенов като шеф на доскорошната парламентарна комисия за полицейското насилие да се провикне за полицейските набези срещу мирни граждани, да метне някое и друго яйце по сградата на МВР барабар с Атанас Атанасов, че и да палне малко слама в краката на тия гадни униформени.

Няма го пухкавия Бабикян да пусне някоя тъпа шегичка по адрес на разбеснелите се органи на реда и сам да си се смее на нея.

И Мая Манолова я няма даже да положи бабешки мощи във фоайето на атакуваното от МВР заведение и да избълва с ботоксова устица проклятия срещу насилниците.

Пък нищо, че в двата поредни провалени от самите тях парламента цяла комисия за полицейското насилие по време на т.н. протести спретнаха начело с Хаджигенов, та да захлебят още малко народна пара от малоумните й заседания, за които прибират по две пенсии.

Какво стана с вас бе, протестиращи, и партиите ви на протестите? Къде се одрема будната ви гражданска съвест или сега други кахъри си имате – как да се подмажете на Руменрадевото харвардско дуо „Петков – Василев“ да ви нарами в коалиция и да ви вкара в парламента, понеже социолозите не ви дават такива шансове.

Или за разлика от предишното МВР, сегашното начело с Бойко Рашков и нездравия му блясък в очите има право да арестува мирни граждани в центъра на Благоевград. Понеже се били държали „неуважително“ с полицаите и „отказвали да изпълнят разпорежданията им“. Така ли?

че да не би безобразниците от миналото лято и ония щпицкоманди на героя на „Магнитски“ месеци наред да се държаха уважително и да изпълняваха разпорежданията им? Да не би Хаджигенов и Бабикян и компания да не ги замеряха с яйца и пълни бутилки, да не крещяха с тълпата гамени, които взривяваха бомбички и коктейли „Молотов“ в тях, да не ги палеха със слама, да не обстрелваха с бойни прашки и какво ли още не?

Само че тогава тях цял президент с вдигнат юмрук ги поведе. А в момента и обитателят на президентството си мълчи за полицейското насилие. Понеже вътрешният министър е негов. А може и нареждането за арестите му да е негово.

Значи тия полицаи са добри, а ония, дето търпяха вандалите месеци наред и понасяха гнусните им унижения, са лоши. Понеже тогава министрите бяха от правителството на Бойко Борисов. А пък сега са от правителството на Румен Радев и под командването на отсвирения от поста на главен прокурор лично от президента Петър Стоянов Бойко Рашков. Защо ли? Я си отговорете защо.

Сигурно те ще се оправдаят, че тогава са обявили гражданско неподчинение и затова са имали право да безчинстват, както си щат. Че те и кръчмите сега са в гражданско неподчинение и не искат да спазват разпорежданията на властта за мерките срещу коронавируса. Не щат да си намаляват клиентелата и да затварят, когато тя им каже, защото за разлика от преди, сега правителството на Радев не им обезщетява загубите, както е в целия бял свят.

Тогава защо миналогодишните протестъри сега се правят на разсеяни и не скачат на полицията, че арестува хората и им е надрусала 69 акта само в Благоевград? Защо не идат и те да затваряте ваксинационните пунктове като ония нагли антиваксъри във Варна, които са се кръстили „Комитет за спасение“, атакуват и оскърбяват медиците и им искат разрешителни за ваксините?

Нали гориха маски на площада в София. Нали техният президент твърдеше, че коронавирус няма и дори изобрети шипченски щам. Сега защо си траят, вместо да ги емнат тия гадове, дето ваксинират хората по тяхно желание и да им палнете не маските, ами направо ваксинационните пунктове?

Или са напълнили гащите от страх пред правителството на техния юмручен пълководец Румен Радев и неговия служебен вътрешен копой, който арестува за „неуважително отношение“ към полицаите и „страхува“ избирателите преди избори, като привиква привържениците на разни партии да подписват какво ли не в районните управления. Нали никой не си мисли, че това му е хрумнало на самия Рашков, а не се прави по заповед на Радев, макар че с тоя поглед на Рашков всичко може да му хрумне.

Тоя ваш двоен аршин, недраги и тежко оскандалени протестъри, нали знаете къде да си го сложите. Вашата емблема оттук нататък е не само той, а и Татяна Дончева. А запазеният ви знак е „500К“.

Всичко друго е лъжа и измама. И свиреп урок за Бойко Борисов какви са функциите на полицията, когато някой безчинства и нарушава реда. Така поне става ясно защо т.н. протестъри отичат от следващия парламент. И защо на ГЕРБ им намаляват избирателите.

Защото хората имат глави на раменете си и могат да съберат две и две. И ако политиците също не започнат да използват това, което носят на раменете си, по предназначението, всички ще отекат в канала. Понеже всички съгрешиха и всички непотребни станаха. За тази нация и за тази държава.

ПИК