Проф. Христова разкрива защо Радев бабува на харвардското дуо и кого елиминира чрез тях

Проф.-Антоанета-Христова

Политическият психолог проф. Антоанета Христова разкрива: защо Румен Радев бабува на проекта на харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев и кого елиминира чрез тях?

Как двамата създадети на ПП ПП откриха ракетите си носители към парламента, в лицето на многопартийния Настимир Ананиев и неговата ВОЛТ и „Средна европейска класа“ и каква промяна се канят да продължат?

Според нея, с този нов проект, се вижда, че Румен Радев се опитва да компенсира грешката си с протестните партии.

„Видя се, че вдигнатият юмрук, агресията, обидите, тези партии не спечелиха необходимия брой гласове, за да съставят правителство. Те показаха, че не са способни да се обединят, за да изпълнят целта“, анализира тя.

„Да кажем, че има различни визии за използването на този проект. Опитват се да заложат в

преговорния процес на разговори с различна цел. Едното е Румен Радев. За мен, тази цел е близка Дотоколкова, доколкото мотивът му е да увеличИ броя на гласоподавателите през партии, които го припознават. Мотивирайки повече хора да гласуват, той има надежда, че тези хора ще натиснат машинката, която ще бъде и за двата вида избори – че за единия избирам Кирил Петков, а за другия – Румен Радев, защото колкото и да е отричано, това е двустранна подкрепа, това ще работи в главата на избирателите. Това е близката цел. За мен, тя не предполага повече действия“, каза още проф. Христова.

„Втори, но несигурен вариант – интерес е това, че неслучайно тези хора произлизат от „Демократична България“. Те са одобрявани от американското посолство. Смятам, че не е тайна, че „Америка за България“, финансово подкрепя „Демократична България“, допълни тя. И именно затова, че не са се справили със задачите, от „Демократична България“ са загубили доверието отвъдн Океана и има разочарование от лидерството на „Демократична България“ и търсенето на нови лица.

„Третата група хора са такива, които търсят лобистки контакти. Там има сериозна група бизнесмен. На тази партия й се дава огромен старт. Всички телевизии, постоянно се говори за тях, постоянно се коментират те, този усмихнат повърхностен и несъдържателни послания се леят. Но те си имат свой таргет“, анализира гостенката в студиото ни.

„Никой не си задава въпроса кой е на заден план. Хората, които ще ги изберат, са хора, които виждат новите лица, които са им симпатични и не се интересуват от съдържанието. Ние не сме, не можем да се похвалим с висока гражданска култура на разбиране. Трябва да приемем, че ние сме си изградили една система, в която липсва отговорността на гражданското общество“, посочи тя.

ПИК