Борисов: Пламен Узунов и Копринков управляват държавата и всичко поскъпва със стотици проценти

capture-20210922-120617

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна на важна среща с партийната структура в Пловдив. Сбирката за затягане на редиците преди изборите се провежда по традиция в хотел „Империал“, където домакин е местният лидер и ексдепутат Иван Тотев.

Очаква се всеки момент ГЕРБ да обявят кой ще бъде техният кандидат за президент. Наскоро Борисов заяви, че той вече е ясен и е добре познат. Затова е възможно името му да бъде огласено при визитата на бившия премиер в Пловдив. Вече върви и обсъждане на кандидат-депутатските листи на ГЕРБ за вота на 14 ноември.

На срещата първи думата взема лидерът на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев, а след него кметът на града Здравко Димитров избори основните инфраструктурни проекти, които са осъществени благодарение на ГЕРБ.

„Община Пловдив не разполага с много голям финансов ресурс и се надяваме в следващия парламент да има правителство с наше участие и да имаме финансиране – имаме нужда от нов плувен комплекс, река Марица е в много лошо състояние, трябва да се довърши и Околовръстния път“, акцентира Димитров.

„Когато ние не сме на власт, спряха и магистралите, спряха строителството и на други пътища“, негодува градоначалникът.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов попита къде щеше да се прави Европейско първенство по волейбол в Пловдив, ако по управлението на ГЕРБ не се беше направил Колодрума.

„Над половин милиард са влезли в Пловдив целево. А сега за цялата област, за всички общини са 100 милиона. Честито, Зико, никога няма да имате Околовръстно“, негодува той.

„Тракия“ в момента е убийствена магистрала. На всеки 2-3 км няма мантинели. Ако бях аз, щях да затворя „Тракия“, докато не се подменят мантинелите, отсече бившият премиер.

„С какво нашите опоненти доминират над нас, за да не се гордеем с това, което сме направили“, попита Борисов и добави: „Във всеки град сме направили промяната! А когато не сме на власт, почтените спряха и магистралите, и строителството.“

Той се обърна към останалите партии и заяви, че те не са били почтени, защото ако са били почтени, нямаше да правят актуализация на техния бюджет, а щяха да направят бюджет за догодина.

„Излиза, че ако не гласуваш за Румен Радев, не си почтен. Или ако не си в неговия Инициативен комитет, не си от цвета на нацията. Кой може да си позволи да говори от името на нацията“, възмути се Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се обърна към земеделците, като заяви, че по време на управлението на ГЕРБ те не са имали нито една спряна програма, а когато управляват Румен Радев и комунистите, една по една падат.

„Пловдив е любимият ми град. Министерството на турзима сега спря мярката за туроператорите, които взихама по 3,5 евро за всяка седалка на чартърните полети. Причината била в публикуваните вече промени в Държавния закон. Мярката била записана по начин, който променяла характера на помощта за превозвачите. Превод на пловдивски лобистки текстове в актуализацията блокираха втора мярка. Върл лобистки текст. Гарантирам, че до Нова година няма да вземат нито една стотника туроператорите“, изригна бившият премиер.

Според него целта да се избърза така с актуализацията било да се приемат лобистки текстове.

Борисов коментира и скока в цената на тока. Иван Тотев уточни, че миналият август в хотела са платили 35 000 лева за ток, а този 80 000.

„Когато цяла Европа пълни стадионите, ние заради некъдарността на Кацаров и Радев ще ги затваряме. Пламен Узунов и Копринков, тези пловдивски герои управляват държавата“, продължи той.

Радев уби Севера и Северозапада.