Само в 7DniSofia.bg

Политолог разкрива схемите на Румен Радев за овладяване на цялата власт в държавата

Румен Радев

Политологът доц.Стойчо Стойчев разкрива кроежите на Румен Радев с новата формация на бившите му служебни министри Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“. В паника ли са Христо Иванов и Корнелия Нинова? Кой ще удари най-силно по т.н. протестни партии и какво е тяхното бъдеще на политическата сцена?

Според Стойчо Стойчев е ясно кой ще привлече гласове към новата партия.

Той отбеляза, че Мария Капон и Настимир Ананиев си даряват регистрацията и подчерта, че „госпожа Капон е човекът с парите и влиянието“.

„Ако се сещате – от старото НДСВ, тези отломки са носителят на регистрацията“, отбеляза той и припомни, че НДСВ има същата история – чрез „Партията на българските жени“ влиза в политиката.

„Едно е да правиш ревизия и да се „потрисаш“ от безобразията на предишното управление. След това има едно затихване и идва моментът, в който се възмущават от техните безобразия. Цялата тази работа, която тръгна с Меглена Кунева и различните метаморфози, които „дърпаха“ от старото ОДС мимикрира в годините с единствен принцип – стига само да се домогнем до нещо – я пост, я избираемо мандатно място. Съжалявам, тези хора имат една единствена цел в живота си и тя е личностното им кариерно израстване“, заяви той.

„Не съм предубеден, винаги съм се отнасял с най топли чувства към младите хора, които се появяват в политиката. Впоследствие те си показват лицата“, заяви още той.

Според него регистрацията на новата партия няма да е „безплатна“. „Кажете ми нещо тези двамата да са реализирали в политическата си кариера“, попита той, а Ива Николова вметна, че Настимир Ананиев е „реализирал нападение“ лично срещу нея.

Доц. Стойчев коментира и скандалите около Двамата новопоявили се политически лидери – – Кирил Петков и Асен Василев: „Предполага се, че всички политици са почтени хора. Политикът по дефиниция трябва да бъде почтен и да се занимава с политически дела от чисто национален интерес, не от някаква друга амбиция“.

„Идеята на старите партии (БСП, ДПС и ГЕРБ, които вече наричам нормални) е да влязат в парламента и да управляват България десетилетия напред. Това е политическо отговорно поведение. А ако заложиш кризи, ти ще трябва да вадиш държавата от тези батаци. Не може да „реализираш бърза програма“ и после да кажеш: „Оправяйте се“, заяви Стойчев и отбеляза, че всички военни преврати започват именно с такива „благородни реформаторски намерения“ – „за да се премахнат корумпираните практики“.

„И тук започваме така – с изчегъртване, после ще направим нормализацията на държавата“.

ПИК