Каракачанов хвърли бомба за проекта на Петков и Василев: Пореден кьорфишек

вмро

Предполагах, че още с първите избори ще има достатъчно воля и здрав разум да се направи правителство. Не е важно дали ВМРО не влезе в последния парламент, по-важното е, че тези, които влязоха не намериха необходимия кураж да седнат на една маса и да разговарят като нормални хора. Това коментира в „Денят започва“ по БНТ Красимир Каракачанов, председател на BMPO.

Когато преговаряхме с ГЕРБ като коалиция, нещата се случваха много просто, обясни Каракачанов. Макар че имахме доста различия помежду си, просто седнахме на една маса, извадихме програмата, с която се бяхме явили на изборите, седнахме и се разбрахме от нашата и от тяхната програма кои са най важните неща за обществото. В интерес на истината, една седмица спорихме, докато направим една обща програма за управление.

Извинявайте, ама по целия свят има коалиции. Проблемът не е в думата коалиция, а че в България отдавна няма истински политически партии, допълни Каракачанов.

Според Каракачанов, новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев е „поредния проект за власт – нищо повече“. Конституцията е ясна – не може да бъдеш министър с двойно гражданство. Подобен казус имахме с Георги Пирински, Жорж Ганчев, коментира Каракачанов относно казуса с канадското гражданство на Кирил Петков.

Не смятате ли, че е нормално, ако искаш да реализираш някаква политическа идея да се опиташ да направиш някаква нормална политическа формация и да се явиш на изборите, а тръгваш да предлагаш на една, втора, трета формация, заяви Каракачанов. По-добре да поговорим за нашите приоритети, отколкото да обсъждаме поредния кьорфишек, допълни той.

Със сигурност ще водя листи, категоричен е Каракачанов. Той коментира и предстоящите избори за президент. Обясни, че ВМРО ще излезе със своя президентска двойка. Това е решено на Национален съвет, като в момента в партията се обсъждат имена на кандидати. Призна, че самият той също е получил номинация, но обмисля решението си дали да поеме тази отговорност. Много лесно е да приемеш, най-добре е да помислиш и да прецениш, и да прецениш кое е най-доброто решение, подчерта Каракачанов.