Недялко Недялков: Що направо не ни напръскате с пестициди? Вие, безгрешната

Илияна Йотова Румен Радев

Уважавам Илияна Йотова и се чудя какво прави до диктатора Румен Радев.

Йотова е съпруга на страхотен лекар, а навремето бе сред малкото политици, които публично защитиха вестник „Ретро“ от цензурата на Делян Пеевски. Това ми е достатъчно.

Обаче…

Сега г-жа вицепрезидентката, ни в клин, ни в ръкав, заговорила за „цвета на нацията“ и за „почтените“.

Почтените, казала, ще имат над 121 места в бъдещия парламент…

Почтените?

И тя започнала да ни дели на „почтени“ и „непочтени“.

Понеже явно съм от непочтените“, питам г-жа Йотова: ние на колко места да се надяваме според нейната аритметика? И не само в парламента, изобщо в живота, в обществото? Има ли място за нас в новия идеален свят на почтеност, морал, възвишени ценности и принципи, или сме непотребни?

Милиони непотребни българи…Какво ще правите с нас-лагерите ли ще отваряте, ще ни изселвате ли, по стадионите ли ще ни разстрелвате, като в Чили на Пиночет?

Г-жа Йотова съзнава чудесно, че няма никакво право да коментира и да се бърка в работата на парламента. Нито да изказва оценки в тази посока.

България все още минава за демократична държава, с разделение на властите, а не за бананова република от Третия свят, макар че шефът на г-жа Йотова уверено ни тласка натам.

Второ, г-жа Йотова няма никакво право априори и дефинитивно да менторства кой е почтен и кой не Философски погледнато, това е твърде условно понятие. Според Аристотел почтеността в политиката е силата да издържиш на изкушенията, които ти сервира абсолютната власт. Да не използваш властта за лична изгода.

В тази връзка – почтен ли е шефът на г-жа Йотова? За какво използва своята власт, освен за партиен инженеринг и за взломяване на политическия противник с подривно-криминални методи и държавен преврат? Или за битови привилегии – като ескорта от НСО за половинката му Десислава Радева. Или за да я инсталира едновременно на две държавни длъжности в качеството му на главнокомандващ ВВС. Или за да лобира за „Грипените“.

Преди да номинира себе си и служебния си кръг за „почтени“, г-жа Йотова трябва да се размисли. Почтеността е интегритет на делата и съвестта. И спазване на закона. Как стои в това отношение Румен Радев, който ежедневно гази Конституцията, като иска, например, оставката на главния прокурор? Или като държи на министерска длъжност чуждия гражданин Кирил Петков.

А останалите „почтени“ около г-жа Йотова? Президентският съветник с пликчето Пламен Узунов? Или другият съветник Илия Милушев, обвиняем за държавна измяна и изнасяне на класифицирана информация към руското посолство? А шефът на Стратегическия им съвет Александър Маринов, агент на ДС, основател на „Мултигруп“ и ВИС-2?

Това ли са „почтените“?

Почтена ли е Мая Манолова, която овърша всички политически централи и всички олигарси в неистовата си амбиция да се укрепи във властта без значение на каква цена? Депутатстваше в БСП, изфабрикува аферата „Костинброд“, после Корнелия Нинова я уволни за интригантство, после стана омбудсман от ГЕРБ, после – след като Борисов я изхвърли от кревата си, озверя и започна да си отмъщава по женска линия…

„Почтен“ ли е лидерът на „Демократична България“ генерал Атанасов прокурор на Тодор Живков от Възродителния процес, а после цербер в тайната полиция на Иван Костов?

Г-жо Йотова, та той подслушваше вашите съпартийци от БСП, с него ли ще влизате в коалиция? (Или вече не сте от БСП, БСП стана излишна в проектосхемата на самодържеца…)

„Почтен“ ли е чалгар №1 на републиката Слави Трифонов, шутът от сватбите и празненствата на братя Илиеви? „Почтен“ ли е бащата на фалшиви новини Бабикян? Или културният министър Минеков, по съвместителство разносвач на ковчези?“Почтен“ ли е новият месия Кирил Петков, който брутално излъга в публичната си декларация, че не е двоен гражданин? А ортакът му Асен Василев, обявен от датския си съдружник за „най големия измамник“? А шефът на НАП Спецов, шитнал на подставени лица фирмата си с многомилионни данъчни задължения? А адвокатката на Илия Павлов Татяна Дончева с офертата за ,,500 К“?

Благодаря за такава „почтеност“. Предпочитам да съм от „непочтените“.

Тъжно е, г-жо Йотова, в какво сте се превърнали след пет години в обятията на неосталинизма. И продължавате да разделяте хората, да сеете омраза, да квалифицирате от позициите на крайната и неопровержима истина. Кое ви дава това право? Що за самозабрава и мегаломания? „Цветът на нацията“ бил с вас…Вярно ли, бе? Горките ние- – бурените, плявата…

Що направо не ни напръскате с пестициди? Вие, безгрешната…

Аз помня времето, когато бяхте шеф на „По света и у нас“ и наредихте катастрофата с убитите 14 войничета на Околовръстното да е последна новина в емисията за сметка на кървавото хоро на Жан Виденов в Копривщица. Вие бяхте основният информационен рупор на правителството В гладната Виденова зима. Не ми се иска да влизате в същите пълномощия в задаващата се гладна и безнадеждна Радева зима.

Или човек не може да избяга от природата си?

ПИК


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории