Георги Марков: Да не се окаже, че Кирил Петков е пуделът на Байдън

xl_георги_марков_герб

Бившият конституционен съдия Георги Марков е сериозно притеснен за бъдещите политики на Кирил Петков и неговия нов проект. Ето какво написа той в личния си фейсбук профил:

Видни наши професори оприличават Кирил Петков с бившия британски премиер Тони Блеър. Петков пледира за почтеност, но Тони Блеър не е бил честен с британците по време на войната с Ирак. Това са думи на Джон Чилкот – шеф на Комисията за разследване на британското участие във войната.

Блеър е лъгал, че Ирак разполага с химическо и биологично оръжие. Той крие предупреждение на разузнаването, че войната ще доведе до бум на ислямски тероризъм. ТАКА И СТАНА.

Според зам.-премиера на Блеър, господин Джон Прескот, войната в Ирак е била незаконна. А думите на Блеър към Буш: “Аз съм с вас, каквото и да стане”, били катастрофални.

Войната в Ирак, наречена Арабска пролет, доведе до стотици хиляди жертви и възроди тероризма на Ислямската държава. Блеър бе наречен “пуделът на Буш”.

Дано Кирил Петков не стане “пуделът на Байдън”.

Прочее, г-н Петков рече, че ще прави с дясна политика леви резултати. Интересно къде ще иде, в кой европейски алианс – в ЕНП или в ПЕС. А може би, като харесва Макрон, ще отиде в АЛДЕ. А като ухажва “Екогласност”, може да иска да е при зелените.

Може ли г-н Петков да бъде едновременно в четири европейски алианса – може, ако Сорос каже.