Антиваксъри нападнаха медици в голям български град. Кацаров: Виновните – пред съда!

стойчо кацаров

В неделя във Варна група антиваксъри са нападнали медицинския екип на мобилен пункт за ваксинация. Медиците от 1-во ДКЦ са били принудени да прекратят ваксинацията. Ние няма да допуснем нашите медици да бъдат обиждани, обругавани и унижавани за това, че вършат съвестно работата си и спасяват човешки животи. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, съобщиха от пресцентъра на Министерството.

„Ваксините са най-ефективното средство за избягване на тежко протичане и смърт от Ковид-19. Ваксинацията срещу Ковид-19 в България е доброволна и всеки сам решава дали да си постави ваксина или не. Не принуждаваме никого, но няма да позволим на организирани групи антиваксъри да пречат на желаещите да се имунизират. Няма да им позволим, заради самите тях. В същото време, когато антиваксърите нападнаха нашите медици, близо 5000 души се намират в болниците, а 390 берат душа в интензивните отделения с тежка форма на Ковид-19. Повече от 95% от тях са неваксинирани. Когато утре същите антиеваксъри развият тежки симптоми на Ковид-19, ще искат от нашите медици, които вчера обругаха, да им осигурят най-доброто лечение. Няма обаче да можем да им го осигурим, ако ни пречат и не се спазват предписаните от експертите мерки“, категоричен е министър Кацаров.

„Министерството на здравеопазването осъжда категорично незаконните действия на антиваксърите. Като министър на здравеопазването настоявам прокуратурата да разследва случая и, ако се установят данни за извършено престъпление, виновните лица да бъдат изправени пред съда“, подчерта той.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории