Ричард Алибегов с шокиращи подробности за полицейския терор и заплахите в Благоевград

Алибегов_712026830628039442_big

В Благоевград се заплашват клиенти, заплашват се собственици на заведения, заплашва се и персонала. Това заяви пред Нова телевизия председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов по повод скандала, който гръмна вчера, след като бяха разпространени кадри на полицейски терор в Благоевград. Припомняме, че според собствениците на заведения терорът се осъществява от назначения от Бойко Рашков шеф на ОД на МВР-Благоевград Георги Кандев.

„Това, което се случва в събота, е че 20-30 полицаи влизат в заведение, клиентите са отказали да им бъдат съставени актове, тъй като те не са обвързани с работното време, и така се стига до тези цени“, обясни Алибегов.

„Слушаме внимателно какво каза в парламента министър Рашков за полицейското насилие и смятаме, че ще вземе адекватни мерки. Искаме отстраняването на шефа на полицията в Благоевград“, добави председателят на Българската асоциация на заведенията.

Той разкри, че собственикът на заведение, който е организирал протеста срещу противоепидемичните мерки в Благоевград, получава всеки ден обаждания, а след самия протест над 20 човека от различни институции са се изсипали в заведението му.

„От събота нещата ескалират и предполагаме, че ще продължат по същия начин, затова сме подали жалба“, завърши Ричард Алибегов.