Ангел Джамбазки: Изчегърването доведе само до ръст на цените. Това ще изкара хората на улицата

ангел джамбазки

Безпокои ме картината в магазините и бензиностанции, защото „изчегъртването“ завърши с рязкото повишаване на цените на тока – най-скъпия в Европа, на горивата, на основни хранителни стоки. Безпокои ме, че в Народното събрания някакви хора се обиждат по най-каруцарски, безобразен начин. Това каза в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ евродепутатът Ангел Джамбазки – заместник-председател на ВMPO.

Това ще изкара пак хората на улиците. Два мандата вече имат новите да питат хората със скъсаните дънки защо това се случва, добави той. „Подобен език Народното събрание не помни от годините около 19-майския преврат. Не знам дали това „забавление“ може да компенсира огромния скок на цените в бита“, продължи той и призова: „Време е да спрат да си играят на изчегъртвания и да започнат да работят“.

Според него е задължително да се наложи мораториум върху износа на електроенергия, да се премахне „безсмислената“ КЕВР и всичките енергомощности да заработят на Пълни обороти, за да се овладее ескалацията в цената на тока.

На въпрос дали е възможно ваксинирането да стане задължително в ЕС Джамбазки подчерта, че не е привърженик на задължителното ваксиниране, но е категоричен, че трябва да се доверим на медицината и лекарите. „Факт е, че трябва да има една по-спокойна и разумна информация и спокойно насърчаване на хората да пазят своето здраве“, добави той.

Какво значи нов проект без идеология взимат един бърз кредит и изчезват, коментира той информацията за пропрезидентската партия около Кирил Петков и Асен Василев. Ние на този фон сме партия с история. Няма аз да съм кандидат за президент. Предстои да вземем решение, разкри още Джамбазки.