Дончев: Проектът на Кирил Петков като любов – предизвиква силни емоции, но угасва бързо

Томислав Дончев (1)

Работата на служебния кабинет и политическото наследство е обект на дълъг политически диспут, много е рано и трудно да се правят изводи. Това коментира в „Панорама“ по БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

„Когато едно служебно правителство се окаже намесено в изборния процес, това не е съвсем честно. С изключение на г-н Гълъб Донев, правителството беше една сговорна PR дружина“, коментира още Дончев.

„Месец или два забаване на Плана не е нещо фатално. Притеснителното е, че Пеканов говори за края на комплекса „Марица Изток“, а Петков и Василев говорят за запазването му. Този документ трябва да се пише от цялото правителство.“, категоричен е Дончев.

„Планът трябва да бъде внесен възможно най-бързо. Бизнесът има нужда освен от кредити, и от целенасочена подкрепа. Въпросът е в този портфейл от 900 милиона какъв е делът на безвъзмездните инструменти и какъв е делът на кредитите“, попита бившият вицепремиер.

Относно бившия служебен министър Кирил Петков, който обяви, че влиза в политиката с нов проект, зам.-председателят на ГЕРБ коментира:

„Безспорно е нов, колко е силен, ще разберем съвсем скоро. На мен цялата история ми прилича на една красива лятна любов на плажа, която дори да предизвиква силни чувства, приключва скоро.“

„Ще работим за максимално добър резултат на изборите“, категоричен беше Дончев.

„В политическата надпревара голямо значение има кой е първи. Голямата критика към това Народно събрание е, че политическите сили не проявиха сила и мъдрост, за да седнат на една маса. За ляво-дясна коалиция трябва голяма политическа мъдрост в обществото. При такава коалиция и двете партии понасят големи щети. Обществото ни не е готово за това, а и ГЕРБ има решение, че не можем да правим коалиция с БСП. Важно е да намерим кауза и цел, за която да работим с останалите партии, а не да се изпокараме.“, добави още Томислав Дончев.