Митов срази Радев: Какви успехи?! Станал е жертва на собствената си пропаганда или лъже

даниел митов

„Президентът обяви работата на служебното правителство като много успешно и ми се иска да разберем какви точно да тези успехи“, обяви Даниел Митов на брифинг в централата на партията.

„Радев е станал жертва на собствената си пропаганда или лъже, трета опция няма, а първите две са тежко проблематични. Очаквахме да бъдат сменени шест изключително слаби министри, те останаха, а други трима избягаха от уж големите успехи“, заяви той. И изброи – галопираща инфлация, растящи цени на горивата, застрашена перспективата на България да влезе в еврозоната.

„За тези месеци служебното правителство не спря да се намесва в изборите и да се обявява срещу една конкретна коалиция. Сега разбираме, че са се занимавали с това да купуват партии. Вчера председателят на „Екогласност“ го обяви, това са служебни министри и хора от служебната администрация, да късат жива плът и да купуват други партии. Извадили сме няколко неща, които са показателни, най-високите цени на ток в Европа, инфлацията е по-висока от средната за ЕС, най-ниската ваксинация в Европа на фона на раздаваните ваксини, по-скъп бензин, препълнени бежански центрове, това са факти, а не компромати“, изброи Митов.