Полицията арестува внука на банкерката Веска Меджидиева

полиция

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 24-годишен мъж, засял и отглеждал растения от рода на конопа – престъпление по чл. 354в,ал.1 от НК, пише Труд бг.

От неизвестна дата до около 23,00 часа на 13.09.2021 г. в мазе на къща на бул. „Братя Бъкстон“, гр. София, обвиняемият С.П. засял и отглеждал растения от рода на конопа в нарушение на чл. 27, ал.1 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

По неофициална информация задържаният е внук на бившата банкерка Веска Меджидиева.
До разкриването на наркорастенията се стигнало след пожар. Сигналът за него бил подаден на 13.09.2021 г. около 22,26 часа за горяща къща на бул. „Братя Бъкстон“.

След като пожарът в мазето на къщата бил погасен, намиращите се на място полицаи забелязали зелени растения в саксии. По време на претърсвания на мазето е установено, че се състои от 3 помещения, които са оборудвани с напоителна, вентилационна и осветителна система.

Иззети са около 100 броя растения в саксии с различна големина. В къщата е намерен и иззет найлонов чувал с изсъхнала тревиста маса.

С.П. не е осъждан. Престъплението, за което е привлечен под наказателна отговорност, е наказуемо с „лишаване от свобода“ от 2 до 5 години и глоба от 5000 до 10 000лева.

Предвид реалната опасност обвиняемият да се укрие и да извърши ново престъпление наблюдаващ прокурор е постановил задържане на С.П. за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.