Само в 7DniSofia.bg

Фалшиви сертификати: 64 ваксинирани у нас са умрели от ковид

стойчо кацаров

Черният пазар на фалшиви сертификати за ваксинация вече се отрази на официалната статистика за броя хоспитализирани и починали от ковид, въпреки имунизирането им. От данни на здравното министерство на Стойчо Кацаров стана ясно, че цели 64 души, въведени в националната система като ваксинирани, са починали от ковид у нас за периода март – септември.

А само за последните 2 седмици – от 1 до 14 септември в болница са се озовали 7,2 на сто с цикъл ваксинация. Не става ясно обаче за нито една от двете статистически графи дали починалите и хоспитализираните са били напълно имунизирани или частично, както и с кои препарати са били те.

7,2% или 468 от 6488 от хоспитализираните през седмица 1-14.09.

0,67% или 64 от 9494 от смъртните случаи от март до септември.

Само по себе си това означава, че ваксината предотвратява смърт в над 99% от случаите в изминалите месеци и 92-3% от хоспитализациите през изминалите 2 седмици.

Според лекари броят на фалшивите сертификати у нас гони 30 на сто.

В същото време Кацаров награди един от най-дейните във ваксинационната кампания лични лекари в страната – д-р Николай Христов.

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров награди с грамота д-р Николай Христов. Отличието е за проявената от негова страна висока активност и професионален ангажимент при реализация на имунизационната кампания на България за ваксинация срещу COVID-19.

Д-р Христов придоби широка обществена популярност, след като публикува в най-използваната у нас социална мрежа снимки от ваксинацията на децата си. Той е особено активен в социалните мрежи по темата за ваксините срещу COVID-19, като предоставя актуални данни, свързани с пандемията и дава информация от професионалния си опит.