Тома Биков разби протестните партии: Правите глупости, аплодисментите са ви смешни

тома биков

Така не се прави реформа. Така се правят глупости и вие ги правите непрестанно. Това каза от трибуната на Народното събрание Тома Биков от ГЕРБ, след като на второ четете беше гласуван законът, с който Бюрото за защита на свидетели, беше отнето от главния прокурор и включено в състава на правосъдното министерство.

„Гласувах против, тая работа е смешна, вашите аплодисменти са още по-смешни. Местите едно бюро от едната стая в другата. Голямата работа. Не да ми натискате тук едно копченце и да си мислите, че правите реформа. Вие сте объркали, утре ако г-н Гешев вземе, че стане правосъден министър, ще преместите бюрото в прокуратурата. Така не се прави реформа. Така се правят глупости и вие ги правите непрестанно“, обясни отрицателния си вот Тома Биков.

„Те трябва да се притесняват, те ще бъдат доведени до ръба на оцеляването“, каза минути след това той в кулоарите на парламента, коментирайки евентуалния нов проект на Кирил Петков и Асен Василев.

Биков още веднъж заяви, че от ГЕРБ виждат и смятат, че това е ход на Румен Радев, който по този начин се опитвал да се отърве от т.нар. партии на протеста.