Само в 7DniSofia.bg

Харизанов с критика за служебния кабинет на Радев: Гласувалите не искат и да чуят за тях

георги харизанов

Видях едно социологическо проучване, което разкрива, че половината от хората, които са гласували за тези „красиви“ протестни партии не искат и да чуят за тях. Това заяви пред Би Ти Ви политическият анализатор Георги Харизанов, коментирайки политическата криза, задълбочила се особено силно по време на краткия парламентарен живот на 46-то Народно събрание.

Той влезе в остър спор с политолога Георги Киряков за това кой всъщност трябва да е инициатор на законодателните промени.
Харизанов заяви, че това кой ще оглави Бюрото за защита на свидетели е от изключителна важност, тъй като институцията „ще предопредели бъдещето на нашите деца и внуци и ще предначертае накъде ще се развива страната ни“.

Според Георги Харизанов шест партии и коалиции „играят на игрището“. „Но виновен е шестият, С когото никой не иска да си играе, а не тези, които си изпообелиха колената“, заяви той. Според Киряков „ще има желание за преиграване на мача отново“.

На въпрос дали ще продължи линията и посоката, зададена от служебното правителство, Харизанов заяви, че на такъв кабинет не му е работа да има линия и да чертае дългогодишни планове за развитието на държавата. Киряков отбеляза на свой ред, че чрез парламентарен контрол може да бъде следена дейността на служебния кабинет: „Няма правителство, което да не се отчита пред Народното събрание“.

Харизанов с ирония отбеляза, че министрите са се справили „невероятно“. „Всички свършиха работа като за 50 години напред. Невероятно се справиха!“. Киряков защити временните управляващи и отбеляза, че икономическото състояние на държавата не е толкова зле, колкото се опитва да го представи „единствената опозиционна партия“.

„Невероятни икономически успехи! Дано да се продаде и бившата служебна кола на господин Мавродиев. Това ще е огромен икономически успех“, заяви Харизанов.

Относно президентската кандидатура на Радев, той заяви, че има и „друга много сериозна кандидатура – тази на господин Томов“. „Извън шегата – мисля си, че сме в ситуация, която в никакъв случай не прави добра реклама нито на системните, нито на несистемните партии. Отдавна трябваше да има кандидатури“, отбеляза той.

На въпрос дали имат скрит коз някои от партиите и дали го пазят „за последно“, Киряков заяви: „Какъв скрит коз при президентски избори? Ще извадят Доналд Тръмп ли?“.

„Стига с това криене, ясна е датата на президентските избори. За съжаление, не става въпрос за мистериозно скрит коз, но нека видим кандидатите и нека видим сериозни дебати. Защото с кандидатурите си за премиери ни зашеметиха от козове“, заяви Георги Харизанов.