Кичка Бодурова цака държавата, справки в регистри го доказват

kichka

Живеещата в Америка певица Кичка Бодурова не е изряден платец към държавата, вижда се от справка в регистрите на НОИ. Гласовитата бургазлийка не е плащала здравните си осигуровки за цели 57 месеца, а в момента дори е с прекъснати здравни права. Ако реши да се прибере в България и ѝ се наложи да потърси медицинска помощ, такава не би следвало да ѝ се окаже, освен ако не отиде в частна болница и не заплати за всички услуги, гласят наредбите, пише Ретро.

Бодурова е занемарила осигуровките си още през 2016 г. Тогава е пропуснала да внесе сумите за общо 4 месеца. През 2017-а и 2018-а пък изобщо не си е плащала, а през 2019-а е заплатила само за един месец. И цялата 2020-а, както и първите 6 месеца от настоящата година Кичка пак не е превела нито стотинка на НОИ. В момента здравните осигуровки месечно възлизат на 26 лева. Проста сметка показва, че за 57 пропуснати месеца певицата е натрупала задължения в размер на 1482 лева, но това е чистата сума, без лихвите, които се начисляват за забавяния в плащанията. Вероятно местожителството ѝ в Америка е оправдание на естрадната звезда да не покрива задълженията си у нас редовно.

Нейната съгражданка, колежка и отявлена врагиня Тони Димитрова обаче продължава да живее в Бургас, но от време на време също забравя да погасява здравните си вноски. Проверка показва, че Тони има задължения за 3 месеца през 2019 г., но въпреки това правата ѝ не са прекъснати, тъй като е плащала регулярно след това.

Единствено естрадните звезди от по-старата генерация, които вече са официално пенсионирани, нямат подобни пропуски, тъй като НОИ ги осигурява автоматично. Много от тях обаче пък се оказаха неизрядни платци към НАП. Лили Иванова и Васил Найденов дължаха данъци в размер на стотици хиляди левове. Именно колосалната сума дълго време бе спирачка на държавата да им отпусне пенсии за заслуги.