Зверство: Мъж убил съседа си в Монтанско, децата му брали царевица от неговата нива

полиция

Жестоко убийство на млад баща разтърси малкото село Мокреш в община Вълчедръм, монтанска област. Трагичният инцидент станал на 13.09.2021 г. около 20,30 ч. в землището на с. Мокреш. В царевична нива е възникнал скандал между двама криминално проявени и осъждани от същото село, на 42 г. и 32 г.

Децата на единия нахлули в чуждата нива и брали царевица. По време на скандала по-младият мъж нанесъл с дървен кол удар в областта на главата на по-възрастния, в резултат на което му причинил фрактура на черепа. Впоследствие пострадалият е изпаднал в кома и настанен в „ОАРИЛ“ на МБАЛ Лом, с опасност за живота, където тази сутрин е починал.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и образувано досъдебно производство. Извършени са разпити на свидетели. Намерени и иззети са веществени доказателства. 32-годишният е установен и задържан за срок до 24 ч. в полицейския арест на РУ Лом. Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура Монтана. Ще бъде поискана мярка задържане под стража от 72 часа за мъжа, убил съседа си.