Само в 7DniSofia.bg

Обвинение за убийство чака Брендо в Румъния?!

брендо

Българският наркобос Евелин Банев-Брендо не искал да бъде екстрадиран за Румъния по ред причини, най-важната от която е, че когато е заловен там, прецаква много румънски дилъри, след като ченге под прикритие прави така – да бъде заловена сделка за милиони евро. Именно заради убийството на този полицай, ако Брендо бъде предаден на Букурещ, там ще му бъде повдигнато обвинение за убийство, научи Lupa.bg.

Много от изгорелите с пари румънци са все още в букурещкия затвор и чакат с огромно нетърпение българина. Ако той попадне там, нещата ще са доста тежки за родния богаташ, нищо че той все още въртял бизнес с румънски дилъри.

От друга страна Брендо иска да си е в родината, защото тук може отново с много пари да купи свободата си и да не лежи в затвора, както стана и при предишната му осъдителна присъда по делото за пране на пари.

Точно заради това не е сигурно дали украинците няма да решат да пренебрегнат искането на родната прокуратура и да предадат наркобоса в Италия или Румъния, където той също трябва да излежава присъди.

В Украйна ще му бъде заведено допълнително дело за нарколабораторията, която въртял там с двама чужденци.

Евелин Банев-Брендо е замесен в убийството на румънски полицай, твърди местният сайт spynew.ro в своя публикация преди време.

По неофициална информация срещу Банев вече има и повдигнато обвинение, за убийство с отрова за мишки, но то все още не е обявено публично от властите в северната ни съседка.

Твърди се, че дрогата е внесена в Румъния от Банев и бандата му през април 2012 г. След операция на тамошната полиция пратката е заловена, а част от замесените арестувани.

Евелин Банев-Брендо бе осъден окончателно от Апелативния съд в Букурещ на 10 години и шест месеца затвор по обвинение, че е внесъл на територията на Румъния над 51 килограма кокаин.

Първоначално през юни 2016 г. той получи ефективна присъда от 14 години, но сега тя бе намалена, а решението е окончателно

Свързано с наркоаферата е и разследването за убийството. По информация на тамошни медии то е приключило, но Евелин Банев ще бъде обвинен официално за смъртта на полицая Спиридон Джордже едва когато бъде върнат в Румъния.

Трупът на 49-годишния румънец бе открит на 30 април 2011 г. край село Българево. При последвалата аутопсия се изяснява, че смъртта на Джордже е настъпила, след като погълнал миша отрова, изпита с натурален сок от праскова.

Такава празна кутия е намерена до трупа му.

Именно Спиридон помага за залавянето на скъпата дрога, защото той е внедрен като ченге под прикритие.

Румънските власти направиха безброй опити да искат екстрадирането на Евелин Банев, докато той лежеше по родните арести. Българската съдебна система обаче категорично отказа и стана така, че когато Брендо научи българската си присъда, той потъна вдън земя. Едва сега е заловен в Украйна и тамошните магистрати трябва да решат дали да го предадат на България или на Румъния и Италия.