Само в 7DniSofia.bg

Александър Симов за партията на Радев: Непочтено ще е, ако той е „инженер“ на този проект

александър симов

Темата за роенето винаги е травматична. Чисто хипотетично ми е трудно да си представя тази нова партия. Тя би взела гласове от много и различни политически субекти – и от БСП, и от ДБ, и от ИБГНИ. Такава „всеядна партия“ не смятам, че може да съществува. Това заяви пред Нова телевизия Александър Симов от БСП, коментирайки варианта за съставяне на партия на Румен Радев, начело на която евентуално ще застанат двамата му любими служебни министри – школувалите в Харвард Кирил Петков и Асен Василев.

„Ако Румен Радев е „инженер“ на този проект, това би било непочтено, но това е хипотеза и се опасявам, че оттук нататък може да изкарат всякакви заглавия“, отбеляза социалистът.

„Имаме решение на Националния съвет, че подкрепяме Румен Радев. Смятам, че отговорът, който той даде, ме удовлетворява. Той каза, че няма да предаде левите хора“, заяви още Симов.

„Наясно съм, че БСП държи ключа към каквото и да е управление, независимо от политическите гърчове. Но управление на ГЕРБ и ДПС няма как да утвърдим“, отбеляза социалистът.

„БСП не е изтривалка на някои политически амбиции, които се реализират в последния момент? Ние сме обявили своята позиция-ще подкрепим законовите промени, но не можеш да искаш подкрепа, при условие, че те са нарушение на конституцията“, заяви Александър Симов.