Мъжът на Мата Хари от спалнята на Бойко, изловен при жената до министър Кирил Петков

7 Dni Sofia09.09.2021
Пламен Бобоков, Христина Бобокова

С кого се среща бизнесменът Пламен Бобоков в Министерство на икономиката, очевидно е вълнуваща за мнозина тема.

В сряда автомобилът с дипломатически номера на почетния консул на Украйна в Русе, бе заснет пред ведомството на министър Кирил Петков на столичната улица „Славянска“ от режисьора Виктор Димчев и пуснат във фейсбук.

Заради спекулациите в сайтове около неродения политически проект на служебния министър и намеци в социалните мрежи за връзка с посещението на бизнесмена, „24 часа“ попита официално министерството за повода за срещата на Пламен Бобоков.

В сряда оттам ни отговориха, че собственикът на големи български компании като „Приста ойл“ и „Монбат“ е имал разговор с главния секретар Владимир Туджаров. В четвъртък сутрин обаче двама чиновници от Министерство на икономиката един след друг се обадиха, за да опровергават информацията ни. Според тях Пламен Бобоков не е възможно да е бил в кабинета на Туджаров – главният секретар бил в чужбина и най-вероятно след своя годишен отпуск нямало да се върне на работа във ведомството.

Потърсихме Владимир Туджаров, но той не отговори на телефона си.

В четвъртък „24 часа“ отново зададе въпрос в министерство на икономиката кого посещава там Бобоков. Оказва се, че това е била Таня Павлова – шеф на кабинета на Кирил Петков. И в четвъртък от Министерство на икономиката отново бяха категорични, че среща в сряда между министъра и бизнесмена не е имало.

Името на Бобоков нашумя през 2020 г. при скандала с влизането на прокуратурата в президентството заради разследване на двама от съветниците на Румен Радев. Тогава от обвинението бяха разпространени чатове между бизнесмена и съветниците с различни тематики. Собствениците на „Монбат“ Пламен и Атанас Бобокови получиха и официално обвинение от специализираната прокуратура за незаконно загробване на опасни отпадъци чрез фиктивни фирми. Пламен Бобоков бе арестуван за 24 часа, но съдът обяви тази мярка за незаконна.

7DniSofia.bg припомня, че съпругата на Пламен Бобоков – Христина, бе лансирана като най-вероятната Мата Хари, направила скандалните снимки от спалнята на премиера Бойко Борисов.