Само в 7DniSofia.bg

Баджанакът на Румен Радев бесен на президента, след жена му, сега му крадял и… БСП

7 Dni Sofia09.09.2021
георги свиленски, мая манолова

„Опитват се да крадат хора от БСП“, обяви социалистът Георги Свиленски пред Би Ти Ви. Според него лица, стоящи зад евентуалния политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, се опитват да отцепят социалисти.

„Президентът каза, че в България няма място за поредната партия и трябва да се гледа за някакви по-широки платформи, които да съберат гражданската енергия. Приемам този отговор на президента като отклоняване на темата, защото ако не подкрепяш конкретен проект, не знам за каква по-широка платформа говори“, коментира Свиленски.

По думите му е проблем, че двамата служебни министри все още не са заявили категорично дали ще участват в нов политически проект. „Ако правят политически проект, нямат място в Министерския съвет. Не може да използваш парламентарната трибуна за агитация“, посочи депутатът.

Относно информацията, че хора, свързани с президента, агитират социалисти да се отцепят от БСП, Свиленски заяви: „Питали са членове да се включат в бъдещия политически проект“.На въпрос дали е сигурен, че става въпрос за проект на Петков и Василев, депутатът каза:

„Вие да сте чували за друга партия покрай президентството?“. Той беше категоричен, че това не променя ситуацията с подкрепата на БСП към президента Румен Радев.

„Това беше сигнал и ние трябваше да реагираме, за да се успокоят структурите на БСП. И самият президент, с изявленията си, ще направи така, че да няма спекулации по тази тема. Никой, който е тръгнал да прави нещо на гърба на БСП, не е успял“, коментира депутатът от левицата.