СКАНДАЛ: Съветник на Минеков се изгаври с проблемите на ресторантьорите

articles__eb8f3130c90bddc3d9914bcc8cb85c12

„Приятели, може ли списък на ресторантите, които НЕ са в асоциацията (или каквото е там) на Тарзан от Алиекспрес, за да ходя само в тях. Мерси“. Това написа в профила си във Фейсбук Светослав Трайков – съветник на назначения от Румен Радев за министър на културата Велислав Минеков.

По-рано той има и друг пост по темата, в който освен личните подигравки с Ричард Алибегов има и твърдения, че при предишния кабинет ресторантьорите не са излизали на протести.

Сдруженията на собствениците на заведения и служителите в бранша остро критикуват мерките от самия старт на пандемията. Предишните им масови протести бяха точно по време на предходния кабинет. Много от заведенията, особено нощните такива, са работили в пълен капацитет едва няколко месеца в последната година и половина и служителите им изнемогват при липсва на адекватни компенсации.

В момента тезата на фирмите в бранша е, че е абсурдно да бъдат затваряни, при условие, че има достатъчно ваксини.

Самият съветник на Минеков също е сред критиците на мерките и беше сред протестърите миналото лято, които взеха участие в знаковата операция по горене на маски на площада.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории