Татяна Дончева се усъмни дали Тошко Йорданов е нормален

Татяна Дончева

Татяна Дончева от ИБГНИ е предлагала половин милион лева на човек, за да разцепи групата на ИТН. Това обяви шефът й Тошко Йорданов в „Политически некоректно“ по БНР в интервю за „24 часа“. Татяна Дончева отрича обвиненията на председателя на ПГ на ИТН и изразява съмнения в нормалността му.

Г-жо Дончева, как ще коментирате твърденията на Тошко Йорданов, че сте предлагала половин милион, за да разцепите групата на ИТН?

Моето мнение, че Слави Трифонов нямаше намерение да прави кабинет нито в предишния, нито в сегашния парламент, е заявено отдавна Също така е публично известна и нееднократно заявено позицията ми, че сценаристите трябва да бъдат изключени от уравнението, ако искаме да се постигне съставянето на кабинет без ГЕРБ с който и да е мандат. Това е моя публична позиция, няма нужда нищо конспиративно да се разпространява и някой конспиративно да бъде убеждаван, Също така публично е убеждението и твърдението, че ПГ на ИТН трябва да си излъчи своите естествени лидери и да си изработи самата тя позицията, без да я налагат Слави и сценаристите, ако имат сили за това. Така че в това няма никаква конспирация А да бъдат убедени да напускат групата е нещо безсмислено.

Тоест вие не сте предлагала подобно нещо?

Това е безсмислено-те няма къде да отидат. По сегашния правилник те нищо не могат-това е безсмислен ход. Те трябва да вземат решения в самата си група, водени от други лидери и ръководени от други цели, ако могат

Предлагала ли сте половин милион, както твърди Йорданов?

Някой, който твърди това, трябва да съди за мен по себе си. Аз не водя преговори, не участвам в преговори, не представлявам коалицията, не раздавам местата. Такива пари никога не съм имала и не съм разполагала. Ако някой смята, че в политиката тези постове се купуват, това не съм аз.
Но вие сте се виждала с този човек в офиса му…

Кой човек?!
Този, за когото говори Тошко Йорданов.

Кой човек?! За кой човек говори той?
Той не казва името, но казва, че може да бъде доказано как влизате в офиса му, имало записи от камери…
Щом разговорът може да бъде доказан, да извади доказателствата!

Въпросният човек бил готов да застане на
Детектор на лъжата.
Кой е този човек?! Който иска, където иска да застава. Вади си човекът доказателствата…

Ще си търсите ли правата в съда?

Аз правата ще си търся. Нали знаете, че аз като предприема нещо, не го съобщавам предварително

Според вас не е вярно това, което казва Тошко
Йорданов?

Този човек нормален ли е, според вас?