Само в 7DniSofia.bg

Колтуклиева издаде за какво е разговарял Христо Иванов на тайната среща с Радев

христо иванов румен радев

Остри въпроси, разкриващи скандално задкулисие, зададе на лидера на „Демократична България“ Соня Колтуклиева. Журналистката проговори за тайни срещи на Иванов с Радев и любопитни подробности около битието на порочния министър с двойно гражданство Кирил Петков.

Ето какво пише тя:

Христо Иванов дължи някои отговори, от които бяга години наред:

– Кой го заведе при президента Росен Плевнелиев, за да го направи служебен вицепремиер: олигархът Иво Прокопиев или началникът на кабинета на премиера Борисов Румяна Бъчварова?

– Кой го заведе при премиера Бирисов, за да го направи министър на правосъдието от квотата на ГЕРБ?

– Как ще обясни думите си: „И с г-н Борисов, и с г-н Цветанов се работи много леко и спокойно!“, „Цацаров направи много важна стъпка – за първи път от началото на прехода в България, той отвори дума за вътрешна реорганизация на прокуратурата“?

–  На каква периодичност Христо Иванов сменя мнението си – на година, две, три? Най-напред Бойко Борисов беше за него „мутра“, после премиер, край когото пърхаше с възторг, после пак „мутра“, вече е неприемлив лидер на ГЕРБ?

– Общува ли си с Георги Харизанов, приближен на Бойко Борисов, и защо? Как е „уволнил“ Кирил Петков от “Да, България“?

–  Извикал го е на разговор или му е изпратил имейл?

–  Защо личната му журналистка в БНР Силвия Великова така остро-иронично обясняваше на Кирил Петков, че неговата 100-хилядна фен-група във Фейсбук е балон с въздух под налягане, тези хора не гласуват и го нападна няколко пъти с въпрос иска ли да смени Христо Иванов на лидерския пост?

– Страхува ли се Христо Иванов от Кирил Петков? За какво е разговарял Христо Иванов на тайната среща с президента Радев преди връчването на третия мандат?

– За какво е разговарял Христо Иванов на тайната среща със Слави Трифонов?

– За какво е разговарял Христо Иванов с Димитър Ламбовски, който на протестите, пред камерите, му се отчиташе за разговор с Младен Михалев-Маджо? Ако Ламбовски е бил използван като свидетел по разследване от Антикорупционния фонд, какво свързва Христо Иванов с тази фондация, финансирана от „Америка за България“?

– Вярно ли е, че Иво Прокопиев се е дистанцирал от Христо Иванов, защото “Да, България” се е оказала скъпа и неефективна инвестиция за бизнесмена?