Министърът на спорта попари „червена“ България, феновете са в шок

184601712_2583685395269380_5085203284595122876_n

Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов направи интересно изказване при изслушването си в парламентарната комисия по спорта. С изявлението си той попари „червена“ България.

Кузманов обяви, че няма да разреши старт на строеж на нов стадион на ЦСКА, докато клубът не изчисти стари задължения към министерството.

Пред присъстващите депутати, експерти и журналисти той се впусна в дълъг обяснителен режим, вместо да отговори по същество на въпрос, зададен му от народния представител от ИТН Радостин Василев, пише „Антени“.

Василев попита дали се отклоняват средства при финансирането на федерациите, като спомена, че е говорил по този въпрос и с Красен Кралев в качеството му на министър. Вместо да отговори по същество, от нищото Кузманов вмъкна в речта си следното: “Аз не съм тъп! Нямам социални мрежи и „Фейсбук“, но пиарите ми казаха, че там някои ме наричат “тъп” и “некомпетентен”.“

Репликата му меко казано озадачи членовете на спортната комисия на Народното събрание, които реагираха със сподавен смях на неочакваното изявление.