“Кацаров правеше всичко възможно, за да срине доверието в мерките, а днес въвежда същите“

стойчо кацаров

Вълна от коментари предизвика въвеждането на новите противоепидемични мерки в страната от 7 септември. Предвижда се те да важат два месеца, като има възможност да се продължат или към тях да се добавят нови. Според потребителите на социалните мрежи мерките, предложени от служебния здравен министър Стойчо Кацаров, са абсолютно неизпълними. Според други мнения Кацаров месеци наред е правел всичко възможно за сриването на доверието в мерките срещу пандемията, както и че е стигнал до антиваксърски настроения, а сега въвежда същите тези ограничителни мерки.

Ето и част от коментарите:

Проф. Асен Балтов:

„Вирусът се разпространява и през нощта, но не така интензивно!“ -Стойчо Кацаров

Самуил Петканов:

Пак мерките се комуникират по страхотен, разбираем, стегнат и неподлежащ на спекулации начин.

Венци Мицов:

На първо четене – мерките на министър Кацаров никой няма да спазва. И няма кой да следи дали те се спазват.

Иначе съм съгласен с министъра за едно – децата не бива да носят вината за безотговорността на турбофолк антиваксърите, които са ги създали…

Димитър Стоянов:

Месеци наред Стойчо Кацаров правеше каквото може да срива доверието в мерките срешу пандемията. Стигна и до антиваксърски настроения.

Днес като служебен министър в назначеното от Румен Радев правителство въвежда същите тези ограничителни мерки. И обяснява всичко с гробовно-авторитетен тон.

И, да, призна, че мерки се въвеждат заради ниския брой ваксинирани.

Виктор Димчев:

Ако усилията, които политиците вложиха последните няколко месеца, за да се боричкат кой точно какво да намаже, бяха насочени в посока това да се ваксинираме, сега всички щяхме да сме ваксинирани с по пет дози.

Продължавам да не разбирам защо някои хора не разбират, че разрухата на държавата е наполовина планирана, наполовина следствие от некомпетентност.

Следващият път, когато гласувате за нечий политически аватар, се замислете кой е неговия приносител и донор.

Току-виж по този начин спестим някоя и друга година в мизерстване, прикрито като реформи, промени, въстания, революции и други тинтири-минтири.