Става напечено: Викат половината кабинет в НС за мигрантската вълна

стефан янев

Парламентарните групи на БСП и ГЕРБ са внесли искания за изслушване на служебния премиер Стефан Янев и трима от неговите министри за готовността на страната да посрещне и да се справи с евентуална висока мигрантска вълна заради смяната на властта в Афганистан.

Така докато Народното събрание е натоварено стс задачата да се занимава в идните дни денонощно с приемането на текстовете за актуализацията на бюджета, поискана от Янев, ще трябва да намери време да вмести и отговорите на министър-председателя за пробойните в националната сигурност и оградата по границата.

Освен него от ГЕРБ настояват да чуят и пряко отговорните по темата министри – на вътрешните работи Бойко Рашков, на отбраната Георги Панайотов и на външните работи Светлан Стоев.

Депутати от ДБ и ИБГНИ вече са изразили мнение в кулоарите, че подобно изслушване сега не е необходимо, особено след извеждането и на последния българин от размирната страна. И са сметнали, че за да се проведе въпросния маратен на реплики и дуплики, ще бъде загубен цял парламентарен ден в условията на изтичащото време на законодателния орган предвид изгледите редовно правителство отново да не бъде съставено.

По информация на Lupa.bg решението кога и дали да бъде вмъкнато изслушването на служебния МС ще бъде взето тази вечер.